Θέλημα Θεού ο π. Δημήτριος Κατερλής (Demetrios Katerlis), πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, να μην είναι κοντά μας.

Ο Θεός τον πήρε κοντά του, αφήνοντας ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό ανάμεσά μας.

Ο π. Κατερλής υπηρέτησε με μοναδικό πάθος, πίστη και αφοσίωση για πάνω από 60 χρόνια την θρησκεία μας και την εκκλησία της Αμερικής και άφησε πίσω του πολύ μεγάλο έργο σε όλη την περιοχή της Πενσιλβάνιας.

Επρόκειτο για έναν άνθρωπο – κόσμημα για την Ομογένεια και έναν άνθρωπο που ήταν πραγματικός πατέρας για όλους τους ομογενείς.

Οι γνώσεις και η εμπειρία που είχε αποκτήσει μοναδικές, οι συμβουλές του γλύκαιναν πάντα τους ανθρώπους και έδιναν πάντα τις σωστές λύσεις, ενώ ήταν ένας ακούραστος εργάτης για την εκκλησία και την Ομογένεια.

Ηταν ένας ιερέας για όλους τους ανθρώπους και για όλη την Ομογένεια. Ενας άνθρωπος που υπηρέτησε Θεό και συνάνθρωπο με πάθος και πίστη.

Βιογραφικό π. Δημητρίου Σταύρου Κατερλή

Ο πατέρας Δημήτριος Σταύρος Κατερλής, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, εκοιμήθη το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019. Ο Αιδεσιμότατος πατήρ Δημήτριος υπηρέτησε ως Ηγούμενος του Ελληνικού Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Φιλαδέλφεια, από το 1959 έως το 2004, με 5ετή θητεία στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας της Νέας Ορλεάνης μεταξύ 1972 και 1977. Διετέλεσε επίσης προσωρινός ιερέας για δύο χρόνια στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στο Απερ Ντάρμπι της Πενσιλβάνιας από το 2009 έως το 2011.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.