ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Καθήλωσε για άλλη μια φορά με την ομιλία του κατά τη Θεία Λειτουργία στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού ο χαρισματικός π Δημήτριος.

Μιλώντας για Αγίους που βγήκαν με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος συμπλήρωσε:

Διερωτώμαι δε, τα σημερινά χρόνια και τις σημερινές εποχές, άραγε βγαίνει κανείς ΟΝΤΩΣ έτσι, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, ή με άλλα και διαφορετικά μέσα, χωρίς να πειράξει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, γιατί όποιος έχει αυτή τη χάρη, τότε πιστέψτε με ο Θεός του δίνει αυτά τα χαρίσματα και προοδεύει και γίνεται Άγιος με τη Χάρη αυτή και δεν χρησιμοποιεί τα ΜΗΧΑΝΙΚΑ, ή τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ή τα θέματα, ή τα πράγματα της σημερινής μας εποχής.

Επομένως όλοι μας είμαστε κατά τον Τύπον τον Πανάγιο Πνεύμα όχι κατά την ουσία.

Όταν ήμουν μικρό παιδί ήμουν στον Άγιο Γεώργιο τον Χοζεβά με τον αγιασμένο Ηγούμενο τον π Γεώργιο και του έκαναν μια πρόταση του είπαν ΄΄Πρέπει Γέροντα να γίνεις Δεσπότης, έχεις μείνει ηγούμενος 40 χρόνια.

Εκείνος τους είπε την εξής κουβέντα: Είμαι εδώ με τους δικούς μου Πατριάρχες, τον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Ιωάννη τον Χοζεβίτη. Δεν θέλω να χάσω τη ζωή μου και την ψυχή μου αλλά θέλω να αφοσιωθώ όχι στα καθήκοντα του Ηγουμένου αλλά του Προσευχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΔΑ ΘΑΔΔΑΙΟΥ

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.