Για μένα ήταν πολύ απλό! Οι άνθρωποι ήθελαν να πάρουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Αρχικά οι άνθρωποι λαμβάναν το Σώμα και το Αίμα ξεχωριστά. Μετά από χίλια χρόνια, άρχισαν να κοινωνούν με κοινή λαβίδα επειδή ήθελαν να δίνουν την Θεία Κοινωνία πιο γρήγορα.

“Είχαν πολλές λαβίδες, πολλά δισκοπότηρα, και στην Αγιά Σογιά στην Κωνσταντινούπολη, εβδομήντα ιερείς έδιναν την Θεία Κοινωνία. Έτσι σκέφτηκα, αφού 70 ιερείς είχαν 70 κουτάλια γιατί να μην έχουμε πολλές λαβίδες για τον κόσμος μας;”

Έχουμε 90 έως 100 άτομα κάθε Κυριακή που λαμβάνουν Σώμα και Αίμα του Κυρίου. Οι λαβίδες δεν είναι δογματικό ζήτημα, αλλά παράδοση”

Στην Ελληνο-αμερικανική Κοινότητα η Εκκλησία διατηρεί την Παράδοση των Πατέρων και ο Θεός φωτίζει το μυαλό των πιστών, επομένως παραγγείλαμε αμέσως λειτουργικές λαβίδες για την Θεία Κοινωνία.”

“Ποτέ δεν είπαμε τίποτα για πλαστικά κουτάλια, αλλά για μεταλλικές λαβίδες, σεβόμενοι ότι αυτό που μεταδίδουμε στους πιστούς είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου”.

Το ζήτημα δεν είναι η λαβίδα, αλλά το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Για τον λόγω αυτό παραγγείλαμε εκατό χιλιάδες κουτάλια για την Αρχιεπισκοπή που είναι λαβίδες κοινωνίας σε σχήμα και μέγεθος, ένα αντίγραφο των λαβίδων κοινωνίας που είχαμε χρησιμοποιήσει σε όλες τις Λειτουργίες μας.

Έχουν πάνω τους το σταυρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και το λογότυπο και το όνομα της Αρχιεπισκοπής· δηλαδή, φτιάξαμε κατάλληλα ορθόδοξα κουτάλια για ορθόδοξους πιστούς.”

NATIONAL HERALD

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.