Όσον αφορά τώρα την εξισωτική αποζηµίωση η καταβολή των χρημάτων αναμένεται µετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή Τρίτη 28 ∆εκεµβρίου, µε ποσό αυξηµένο στα 272 εκατ. ευρώ.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους χιλιάδες αγρότες στην Κρήτη είχαν στηθεί την Τρίτη το απόγευμα στα ΑΤΜ προκειμένου να πάρουν τα χρήματα από τις επιδοτήσεις αλλά επί ματαίω…

Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι μέχρι την τελευταία στιγμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρωθούν περισσότεροι αγρότες στάθηκε η αιτία να μην καταβληθεί το απόγευμα της Τρίτης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί το υπόλοιπο των επιδοτήσεων δηλ το 30% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρωνας Χιλετζάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Τελικά η πληρωμή θα γίνει σήμερα Τετάρτη το απόγευμα και οι αγρότες που έχουν λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς θα δουν πρώτοι τα χρήματα σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη, με την πληρωμή να ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη μεσημέρι για όλες τις τράπεζες, ενώ για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει το περιθώριο των δύο ημερών για όσους τηρούν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες και θα δουν και εκείνοι χρήματα.

Και αυτή η πληρωμή όμως, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ θα είναι με σοβαρές ελλείψεις καθώς οι διορθώσεις είναι πολύ λίγες και το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν επιλυθεί τα θέµατα µε τον ΑΤΑΚ, τις επιλεξιµότητες και τα αχρεωστήτως καταβληθέντα με αποτέλεσμα περίπου 30.000 χιλ.αγρότες σε όλη τη χώρα να μην πληρωθούν ενώ καλά είναι τα νέα για το Νατούρα καθώς έχει επιλυθεί το 80% των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόµενο αρκετοί να αναμένουν τη διορθωτική του Φεβρουαρίου για να τους καταβληθούν οι επιδοτήσεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.