Ο Επίσκοπος Ουγγαρίας κ. Σιλουανός, του Πατριαρχείου Ρουμανίας λειτούργησε τη Δευτέρα του Πάσχα στη Ρουμανική Ενορία στο Micherechi.

Παραβρέθηκαν τοπικές αρχές της Ουγγαρίας οι οπαίοι έλκουν την καταγωγή τους από τη Ρουμανία και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Στο τέλος της Αναστάσιμης Λειτουργίας ακολούθησε πασχαλινή γιορτή με τον ενεργό ρόλο των παιδιών της ενορίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απαγγέλθηκαν ύμνοι αφιερωμένοι στην Ανάσταση του Κυρίου.

«Έχει ήδη γίνει παράδοση τη Δεύτερη ημέρα του Πάσχα στο Μιχερέχι να γίνεται ιερατική λειτουργία, αλλά και εορτασμός των μαθητών από το Γενικό Σχολείο, με στίχους για την Ανάσταση του Κυρίου, που ετοιμάζονται υπό την καθοδήγηση του πατέρα Βησαρίωνα, ο οποίος τους διδάσκει Θρησκευτικά αλλά και του εφημέριου της ενορίας πατ. Ionuț Negrau», τόνισε ο Επισκοπος Σιλουανός στην ομιλία του.

«Πέρα από τις λειτουργικές προσευχές και τα διδακτικά λόγια, που μεταδίδονται από τον κλήρο, από την Αγία Τράπεζα, οι παιδικές γιορτές είναι πολύ ευπρόσδεκτες σε τέτοιες περιστάσεις, όπως η εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου. Η νίκη του θανάτου, μέσω της Ανάστασης του Χριστού και του δώρου της αιώνιας ζωής, μέσω της κοινωνίας με τον Ιησού Χριστό, τον Αναστάντα Κύριό μας, είναι το κεντρικό μήνυμα του Αγίου Πάσχα, το οποίο ιδιοποιούμαστε όλο και περισσότερο χρόνο με τον χρόνο», πρόσθεσε ο Επίσκοπος. Όλα τα παιδιά έλαβαν δώρα από τα μέλη του Ενοριακού Συμβουλίου.

Ο ναός στο Μιχερέχι χρονολογείται από το 1773 και ήταν αρχικά αφιερωμένος στους Αγίους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Το 2013, όταν η εκκλησία γιόρτασε τα 240 χρόνια από την ανέγερσή της έλαβε και τον δεύτερο προστάτη της, τη Γέννηση της Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.