Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία: Για περιστατικά, κατά τα οποία οι ουκρανικές Αρχές προσπαθούν να διοργανώσουν προβοκάτσιες κοντά σε εκκλησίες της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιλά σε ανακοίνωσή της η ίδια.

Να ασκήσουν πιέσεις στους ιερείς της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και να προβούν σε προβοκάτσια κοντά στις εκκλησίες της κλήθηκαν, όπως κατήγγειλαν, τα αγροτικά συμβούλια της περιφέρειας Βίνιτσα της Ουκρανίας, προκειμένου να υποκινήσουν τους Ουκρανούς στην ένταξη της «αυτοκέφαλης» εκκλησίας.

Τα παραπάνω ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι εν λόγω «παράνομες πράξεις αξιωματούχων έχουν εγκριθεί από κυβερνητικούς κρατικούς φορείς της περιφέρειας Βίνιτσα».

Παράλληλα, όπως σημείωσε, τα συγκεκριμένα καλέσματα προς τα αγροτικά συμβούλιο έγιναν από τον επικεφαλής της περιφέρειας Βίνιτσα.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στη δημοσιότητα μετά από την ίδρυση της «νέας εκκλησίας», στον απόηχο της πρόσφατης συνεδρίασης της «ενωτικής συνόδου», η οποία εξέλεξε ως «Μητροπολίτη» τον Επιφάνιο.

Η ίδρυση της «νέας εκκλησίας» έχει καταδικαστεί από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ως σχισματική, ενώ η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει επανειλημμένως καταγγείλει περιστατικά επιθέσεων εναντίον ιερέων της και την κατάληψη εκκλησιών από εκπροσώπους των μη-κανονικών θρησκευτικών δομών της Ουκρανίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.