Στις 21 Ιανουαρίου 2023, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κιέβου και Πάσης Ρωσίας-Ουκρανίας Φιλάρετος προσευχήθηκε για ανάπαυση των ψυχών και αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στις 21 Ιανουαρίου 2023, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κιέβου και Πάσης Ρωσίας-Ουκρανίας Φιλάρετος προσευχήθηκε για ανάπαυση των ψυχών και αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών Denys Monastyrskyi και άλλους υπαλλήλους του υπουργείου που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα. στο Brovary.

Η τελετή αποχαιρετισμού πραγματοποιήθηκε στο Ουκρανικό Σπίτι, που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Πλατεία στο κέντρο του Κιέβου. Τον Πατριάρχη συνόδευαν η επισκοπή και οι κληρικοί του Πατριαρχείου Κιέβου.

Κατά την αποχαιρετιστήρια πομπή, ο Πατριάρχης Φιλάρετος διάβασε νεκρώσιμο δέηση πάνω από τα σώματα του εκλιπόντος και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε συγγενείς και φίλους. Στην αποχαιρετιστήρια τελετή παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων, επιστημόνων, διανοουμένων, εκπροσώπων του κοινού και Κίεβων.

Νωρίτερα, στις 18 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Φιλάρετος τέλεσε κηδεία για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος στο Brovary.

Θυμίζουμε ότι η τραγωδία συνέβη το πρωί της 18ης Ιανουαρίου στο Brovary. Το ελικόπτερο με το οποίο πετούσε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έπεσε πάνω σε νηπιαγωγείο.

Ως αποτέλεσμα της συντριβής του αεροσκάφους, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Denys Monastyrskyi, ο πρώτος αναπληρωτής Yevhen Yenin, ο υπουργός Εξωτερικών Yurii Lubkovich, καθώς και η Αναπληρώτρια Επικεφαλή της Υπηρεσίας Πατρώνας Tetyana Shutyak, Επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας του Τμήματος της Εσωτερικής Ασφάλειας της NPU, ο Αντισυνταγματάρχης της Αστυνομίας Mykhailo Pavlushko, Ανώτερος Επίτροπος Επιχειρήσεων για Ειδικά Σημαντικές Υποθέσεις του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα.NPU Andriy Marynchenko και επικεφαλής επιθεωρητής του Τμήματος Επικοινωνίας του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων Mykola Anatskyi.

Επιπλέον, ένα παιδί και η μητέρα της έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο έπεσε στον παιδικό σταθμό. Τραυματίστηκαν 25 άτομα, εκ των οποίων 11 ανήλικοι.

Είθε ο Πανάγαθος Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές όλων εκείνων που πέθαναν στα σπίτια των δικαίων. Αιωνία η μνήμη και η Βασιλεία των Ουρανών!

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.