Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε την Τρίτη στην Πολωνία και κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι χρησιμοποιεί «βάρβαρες» τακτικές εναντίον Ουκρανών αμάχων ζητώντας ακόμα σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Ουκρανή δημοσιογράφος απευθύνεται οργισμένη, με δάκρυα στα μάτια, στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και του ζητά να επιβάλει μαζί με άλλους ηγέτες της Δύσης μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον ουρανό της χώρας της επειδή «Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει».

Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε την Τρίτη στην Πολωνία και κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι χρησιμοποιεί «βάρβαρες» τακτικές εναντίον Ουκρανών αμάχων ζητώντας ακόμα σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Ωστόσο, όταν έφτασε η ώρα των ερωτήσεων, η Ουκρανή δημοσιογράφος, Ντάρια Καλενιούκ, άρχισε να επικρίνει σκληρά τον Βρετανό πρωθυπουργό για την αποτυχία της Δύσης, όπως είπε, να προστατεύσει τον λαό της Ουκρανίας από τον «βάρβαρο» Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ουκρανή δημοσιογράφος κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι φοβάται να υπερασπιστεί τον ουκρανικό λαό κι ότι τα γυναικόπαιδα δέχονται πυρά, επειδή το ΝΑΤΟ δεν επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

«Δεν έρχεστε στο Κίεβο πρωθυπουργέ… γιατί φοβάστε», είπε η Ντάρια προσθέτοντας ότι μπορεί το ΝΑΤΟ να ήθελε να αποφύγει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτός έχει «ήδη ξεκινήσει».

Για δευτερόλεπτα, επικράτησε σιγή, με τον Τζόνσον να την κοιτά στα μάτια. Κι όταν αποφάσισε να της απαντήσει, της είπε ότι έκανε ότι είναι εφικτό κι ότι «δεν μπορεί να προσποιηθεί» ότι η Δύση θα παρέμβει στρατιωτικά.

Η Ουκρανή δημοσιογράφος κατέχει τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας της οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών του Κέντρου Δράσης κατά της Διαφθοράς, και για εκείνη «δεν είναι αρκετά» αυτά που κάνουν για τους Ουκρανούς ο Βρετανός πρωθυπουργός και η Δύση.

Η ίδια όπως είπε, εγκατέλειψε πρόσφατα τα ουκρανικά σύνορα επισημαίνοντας ότι η οικογένειά και οι φίλοι της βρίσκονται ακόμα εκεί.

«Ο λαός της Ουκρανίας ζητά απεγνωσμένα το δικαίωμα της προστασίας του ουρανού του, ζητάμε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Ποια είναι η εναλλακτική λύση για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων; Το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένο να αμυνθεί, γιατί το ΝΑΤΟ φοβάται τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αυτός έχει ήδη ξεκινήσει και τα παιδιά της Ουκρανίας είναι αυτά που δέχονται ρωσικά πυρά. Μιλάτε για περισσότερες κυρώσεις, Πρωθυπουργέ, αλλά ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν έχει τιμωρηθεί, είναι στο Λονδίνο, τα παιδιά του δεν είναι στους βομβαρδισμούς, τα παιδιά του βρίσκονται στο Λονδίνο. Τα παιδιά του Πούτιν βρίσκονται στην Ολλανδία, στη Γερμανία, σε επαύλεις», πρόσθεσε η Ντάρια μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.