Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση μεταξύ του εξ Ελλάδος συνηγόρου υπεράσπίσης των κατηγορούμενων μοναχών της Ιεράς Μονής Αββακούμ στο Φτερικούδι για οικονομικές και ηθικές υποθέσεις Αναστάσιου Βαβούσκου και του Κύπριου θεολόγου Θεόδωρου Κυριακού.

Αιτία, οι διαφορετικές ερμηνείες του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, ως προς την εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, καθώς και τις κατηγορίες περί συνεργασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον εξ’ Ελλάδος δικηγόρο κατά τη διάρκεια των προηγούμενων Αρχεπισκοπικών εκλογών.

Βαβούσκος: Εν τη απουσία μου τα έλεγε και να δηλώσει τώρα ότι είναι ψεύτικα. Θα το χαρώ αυτό ιδιαιτέρως για αποκατάσταση της αλήθειας.

Κυριακού: Σας έχει δώσει τίτλο ο Πατριάρχης;

Βαβούσκος: Ξέρετε πόσοι άρχοντες του Πατριαρχείου υπάρχουν;

Κυριακού: Θεωρείτε τον εαυτό σας ότι δεν εκπροσωπείτε το Πατριαρχείο;

Βαβούσκος: Όχι βέβαια, διαψεύστε ότι αυτά που έγραφα ήταν οι απόψεις του Πατριάρχου.

Κυριακού: Οι απόψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη φάνηκαν από την κριτική που μου έκανε.

Βαβούσκος: Διαψεύστε αυτά που είπατε.

Κυριακού: Έχετε γίνει ο υπέρμαχος. Εσείς υποστηρίζετε τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Θέλετε να σας πω τι πρότεινε ο κύριος Βαβούσκος τότε;

Βαβούσκος: Είναι απορίας άξιον πως ο κύριος Κυριακού, γνωρίζει πόσοι μάρτυρες έχουν καταθέσει, τι λέει η μαρτυρία του Αγίου Ταμασού που εμείς δεν την ξέρουμε και εάν υπάρχει Συνοδικό Δικαστήριο προτίθεμαι να τον καλέσω σαν μάρτυρα υπεράσπισης γιατί έλεγα ότι από τα δημοσιεύματα προκύπτει ειλημμένη απόφαση. Αγνοεί πλήρως την διαδικασία.

Κυριακού: Ποιος την αγνοεί; Ότι θέλετε λέτε.

Βαβούσκος: Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ.

Κυριακού: Ο Κυριακού λέει τη διαδικασία όπως γίνεται, εσείς αγνοείτε και μην ρίχνετε με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο όσους κάνουν δηλώσεις. Να προσέχει πως εκφράζετε ο κύριος Βαβούσκος.

Κάτια Σάββα: Σας παρακαλώ και τους δύο. Ήρθαμε να κάνουμε συζήτηση εδώ

Βαβούσκος: Πείτε του να σταματήσει, πείτε του να σταματήσει.

Κάτια Σάββα: Σταματήστε και οι δύο τώρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.