ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Δύο δίδυμα αδέλφια που υπήρξαν παιδιά των λουλουδιών αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να ζήσουν ασκητικά στο Άγιο Όρος.

Ο ένας τράβηξε το χέρι του άλλου και διάλεξαν έναν διαφορετικό δρόμο από εκείνον που περπατούσαν πριν πολλά χρόνια, όταν ήταν χίπηδες.

Σε ηλικία 16 ετών «έχασαν» τη μητέρα τους. Σε αυτή την τρυφερή, εφηβική ηλικία, αποφάσισαν να γίνουν παιδιά των λουλουδιών για να «χτυπήσουν» το σύστημα, όπως είπαν οι ίδιοι στον Σπύρο Σιγούρο και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όμως σύντομα, ο ένας από τους δύο, μη μπορώντας να αντέξει τη φασαρία του κόσμου, πήγε στην Πίνδο για λίγο καιρό, ώστε να δει μια άλλη πλευρά της ζωής. Σε ηλικία 18 ετών επισκέπτηκε το Άγιο Όρος όπου και αποφάσισε να μείνει.

Όπως είπε, ενημέρωσε την οικογένειά του με ένα γράμμα για την απόφασή του: «Συγχωρέστε μας για όσα σας ελύπησα, θα μείνω εδώ», ήταν τα λόγια που παρακίνησαν και τον αδελφό του να πάει να τον βρει. Ως δίδυμοι δεν άντεχαν ο ένας μακριά από τον άλλον.

«Όταν τον είδα με τα ράσα μέσα στην εκκλησία κατάλαβα. Πώς θα μπορούσα να το πάρω από εδώ αφού είναι ήδη μοναχός», εξομολογήθηκε ο αδελφός του. Τελικά έμεινε στο πλάι του μέχρι σήμερα.

Οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες. Λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και επειδή δεν είχαν πάει ακόμα 21 ετών, ο πατέρας τους ζήτησε με εισαγγελική παραγγελία να επιστρέψουν. Όμως ο προορισμός τους ήταν να μείνουν για πάντα εκεί.

Ο πατέρας Αγάθωνας και ο πατέρας Παΐσιος ζουν μέχρι σήμερα στο Άγιο Όρος, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.