Η Χάρις του Θεού να μας φυλάει σε πολλά και ευλογημένα έτη και με ένα λόγο παραπάνω , γιατί σήμερα γιορτάζουμε όλοι οι Χριστιανοί, αφού είναι η Σύναξις των Ουρανίων Δυνάμεων , γιορτάζει και ο Φύλακας Άγγελός μας, άρα γιορτάζουμε όλοι μας. Χρόνια πολλά , λοιπόν, σε όλους μας και ευλογημένα.

Ευχαριστούμε όλους!
Η Χάρις του Θεού να μας φυλάει σε πολλά και ευλογημένα έτη και με ένα λόγο παραπάνω , γιατί σήμερα γιορτάζουμε όλοι οι Χριστιανοί, αφού είναι η Σύναξις των Ουρανίων Δυνάμεων , γιορτάζει και ο Φύλακας Άγγελός μας, άρα γιορτάζουμε όλοι μας.
Χρόνια πολλά , λοιπόν, σε όλους μας και ευλογημένα.
Ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Θεό,
τον Παντοκράτορα Κύριο ,
που μας αξιώνει να λειτουργούμε σε αυτό το εκκλησάκι, το εξωκλήσι των Ταξιαρχών, που όπως είπαμε και χθες, θαυματουργικά, επί της εποχής του Αγίου Ιακώβου, το 1962, χτίστηκε με την άμεση παρέμβαση και εμφάνιση των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, ενώπιον του Αγίου Ιακώβου.
Του έδωσαν τις υποδείξεις, του έκαναν υποδείξεις πώς θα χτιστεί τα εκκλησάκι τους, σε ποιο σημείο θα χτιστεί, μετατοπίζοντας τα πασαλάκια που είχε βάλει σαν όρια ο Ηγούμενος. Τα έχομε πει και με άλλες ευκαιρίες και ιδιαίτερα το Σεπτέμβριο , που γιορτάζουμε Το εν Χώναις θαύμα.
Τον ευχαριστούμε το Θεό και για έναν ακόμα εξαίρετο λόγο , που , να!
Γύρω μας τα πάντα είναι καμένα, τα κατέστρεψε η λαίλαπα της φωτιάς.
Ακούγοντας το δαιμόνιο – από κάποιες δαιμονισμένες κοπέλες απ’ την Αθήνα τις προάλλες – ομολογούσε, έφριττε και ομολογούσε κάτω από τη δύναμη των ευχών της Εκκλησίας μας και έλεγε
– Εγώ ήθελα να σας το κάψω , ρε , το Μοναστήρι , αλλά αυτός ο Άγιος Δαυίδ…
αν δεν ήταν αυτός θα το είχα κάψει.
Και βέβαια από αποκαλύψεις που έχομε απ’ το Θεό σε άλλους ανθρώπους, αυτό λένε: Ότι μπήκαν μπροστά ο Άγιος Δαυίδ, ο Άγιος Ιάκωβος και ο άγιος Γέροντας Κύριλλος και έσωσαν το Μοναστήρι απ’ αυτόν τον δράκοντα της Φωτιάς.
Κι έτσι εμείς ,σήμερα , αξιωνόμαστε να τελέσομε το Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Λειτουργία, χάρη στην οποίαν αγιαζόμεθα ,όχι όσοι βρισκόμαστε εδώ, αλλά και η γύρω Φύσις αλλά και η ωφέλεια αφορά όλην την Οικουμένην, υπέρ όλης της Οικουμένης τελείται η κάθε Θεία Λειτουργία.
Το λένε οι Πατέρες, το λέμε κι εμείς πολλές φορές
ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΓΗ ΑΝΑΠΟΔΑ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
Και ευχαριστούμε και όλους εσάς που ήρθατε εδώ να τιμήσετε τους Αρχαγγέλους, να τιμήσετε τους Πατέρες και το Γέροντα που φέρει το όνομα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και όλοι μαζί να παρακαλέσομε, να δεηθούμε, να ικετεύσομε το Θεό , αφήνοντας σ’ Αυτόν όλον μας τον εαυτό και κάθε μας Ελπίδα να στέλνει τους Αγγέλους Του και να μας βοηθάν να πορευτούμε σ’ αυτό το μονοπάτι της ζωής , που έχει τόσες δυσκολίες και τόσους πειρασμούς πολλές φορές.
Να μας αξιώνει να συμμετέχουμε στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, να καθαρίζομε την καρδιά μας με το Μυστήριο της Μετανοίας και της Εξομολογήσεως , γιατί άνθρωποι είμαστε όλοι…
Άλλος τούτο.. άλλος το άλλο… κάτι έχομε.
Και στο διάβα της ζωής μας πολλά κάνομε, πολλά σκεφτόμαστε, πολλά αναθεωρούμε, για πολλά μετανιώνομε και μας έχει δώσει ο Θεός αυτή τη μεγάλη ευκαιρία της Μετανοίας και της διαγραφής των αμαρτιών μας.
Και να συμμετέχομε με καθαρή καρδιά στο μέγα Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, να παίρνομε το Θεό μέσα μας , ώστε να συγχωρούνται και οι αμαρτίες μας και να πορευόμεθα με Ειρήνη, με Γαλήνη, με Ευλογία προς την Άνω Ιερουσαλήμ , γιατί εκεί είναι ο σκοπός μας.
Ό,τι να κάνομε εδώ μια μέρα θα φύγομε. Το πώς θα φύγομε έχει σημασία, έλεγε και ο Άγιος Ιάκωβος και ο άγιος Γέροντας Κύριλλος.
Όμως , είπαμε, έχομε την Ελπίδα μας στο Θεό, σ’ Αυτόν στηριζόμαστε και συνεχίζομε με θάρρος.
ΜΗ ΦΟΒΟΥ, ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΣΩΘΗΣΕΤΑΙ,
είπε ο Κύριός μας στον Ιάειρο.
Είπε, βέβαια, «και σωθήσεται», δηλαδή το κορίτσι του.
Σε μας θα πει «και σωθήσει».
Ας έχομε την πίστη μας ακλόνητα σ’ Αυτόν κι Εκείνος θα μας χαρίσει τη Σωτηρία, την οποίαν την ευχόμεθα σε όλους σας. Αμήν!》
ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ
Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, εξωκκλήσι Ταξιαρχών,
την 8/11/2021, Εορτή Συνάξεως των
Ταξιαρχών Γαβριήλ και Μιχαήλ και
λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.