Ο Μακαριστός Αιτωλίας Κυρός Κοσμάς για τον Παΐσιο: «Πρώτη φορά είδα έναν Άγιο να προσκυνά έναν άλλο Άγιο»Πολλοί στο Αγρίνιο θυμούνται τις αναφορές του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά για τον Άγιο Παϊσιο.

Χαρακτηριστική είναι το ακόλουθο ηχητικό από το κήρυγμα του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τη 12η Ιουλίου 2021, εορτή Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου.

Ο μακαριστός Κοσμάς είχε στη διαδρομή του συναντήσει αρκετές φορές τον Παΐσιο ενώ κάποτε τον είχε φιλοξενήσει και στο σπίτι στο Αγρίνιο.

Πήγαν τότε μαζί στα Σκλάβαινα για να προσκυνήσει ο Γέροντας Παϊσιος τον τάφο του Αγίου Βλασίου. «Πρώτη φορά είδα έναν Άγιο να προσκυνά έναν άλλο Άγιο», είπε ο μακαριστός Κοσμάς.

Πολλοί πιστοί στο Αγρίνιο θυμούνται τις αναφορές του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά για τον Άγιο Παΐσιο .

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο ηχητικό από το κήρυγμα του Μακαριστού Αιτωλίας Κυρού Κοσμά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τη 12η Ιουλίου 2021, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο μακαριστός Κοσμάς είχε στη διαδρομή του συναντήσει αρκετές φορές τον Παΐσιο, ενώ κάποτε τον είχε φιλοξενήσει και στο σπίτι στο Αγρίνιο.

Πήγαν τότε μαζί στα Σκλάβαινα για να προσκυνήσει ο Γέροντας Παϊσιος τον τάφο του Αγίου Βλασίου. «Πρώτη φορά είδα έναν Άγιο να προσκυνά έναν άλλο Άγιο», έλεγε ο μακαριστός Αιτωλίας Κυρός Κοσμάς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.