Την Κυριακή 23η Οκτωβρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, παρουσία πολλών χριστιανών οι οποίοι προσήλθαν από τους Αγίους Θεοδώρους του Μουονόι και του Αγίου Νικοδήμου του Κισότε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Γερασίμου.

Να αναφερθεί ότι πολυμελής χορωδία των ενοριών τραγούδησαν και έψαλλαν σεμνά τα παραδοσιακά τους τραγούδια και η ενοριακή επιτροπή παρέθεσε γεύμα σε όλους τους εκκλησιαζομένους.

Έβλεπε κανείς στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων και έπαιρνε θάρρος για την συνέχιση του ιεραποστολικού έργου, διότι προφανώς οι Άγιοι όταν βλέπουν αγάπη σκορπούν και πολύ χαρά και ενότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον π. Ιγνάτιο σε πνευματικό και πρωτοπρεσβύτερο, αφού επέδειξε άριστο ήθος κατά την πενταετή φοίτηση του στη θεολογική Σχολή Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης, και παρουσίασε ενώπιον του Εκκλησιάσματος και τους υπολοίπους φοιτητές που σπουδάζουν στην ανωτέρω Σχολή και τους ευχήθηκε τα καλύτερα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.