Την ώρα που ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος χαρίζει στον ρωσικό στρατό εικόνα της Παναγίας για να καταλάβει την Ουκρανία πιο γρήγορα, δεκάδες μνημεία και εκκλησίες της χώρας έχουν καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου έναντι της Ουκρανίας, εκτός από τους νεκρούς και εκτοπισμένους, θύματα της ρωσικής εισβολής είναι και οι Εκκλησίες.

Θα περίμενε κανείς, μια Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα, η οποία μάλιστα διακηρύσσει τον Χριστιανισμό και την Ορθόδοξη κουλτούρα ως μία από τις κύριες αξίες της, να σεβαστεί την εκκλησιαστική κληρονομιά του Ορθόδοξου ουκρανικού λαού.

Αυτό ωστόσο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Συνολικά 30 εκκλησίες, τζαμιά και συναγωγές έχουν καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως και αστικές υποδομές, νοσοκομεία, μαιευτήρια, σχολεία νηπιαγωγεία, μουσεία.

Χαρακτηριστικό είναι πως άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από βομβαρδισμούς εκκλησιών όπου είχαν καταφύγει για να βρουν καταφύγιο, πιστεύοντας ότι εκεί είναι ασφαλείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισές από τις εκκλησίες που καταστράφηκαν από τη ρωσική επίθεση, είναι αρχιτεκτονικά μνημεία που επιβίωσαν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, άντεξαν τις αθεϊστικές πολιτικές της Σοβιετικής Ένωσης και τους Ναζί στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.