Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου-Λουτράκι

Η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παταπίου του θαυματουργού εορτάστηκε χθες 7 και σήμερα, 8 Δεκεμβρίου 2017, στη πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι, όπου και φυλάσσεται το Ιερό Λείψανό Του.

Τον πανηγυρικό Εσπερινό, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, πλαισιούμενοι από Κληρικούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας και άλλους, με την παρουσία της Ιεράς Αδελφότητος της Ι. Μονής και άλλων Μοναστικών Αδελφοτήτων και παρουσία του Διευθυντή Μηχανικού του ΓΕΣ, Υποστρατήγου κ. Νικόλαου Λάλου και της Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Μάρθας Μυστακίδου.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε, κατόπιν παρακλήσεως του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για τους ευγενικούς και θερμούς του λόγους αλλά και για την τιμή και την ευλογία, που για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην ευαγή αυτή Ι. Μονή και συμπανηγυρίζει τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών, αναφέρθηκε στην αφθαρσία των Ι. Λειψάνων των Αγίων μας ως απόδειξη της αναστάσεως των ανθρώπων κατά την Δευτέρα Παρουσία, οι οποίοι Άγιοι απέθαναν μεν, αλλά προγεύονται του Παραδείσου. Τόνισε δε ότι ο Όσιος είναι ένα σιωπηλό «εύλαλο» κήρυγμα που διατρανώνει ότι η αλήθεια είναι ο Ίδιος ο Χριστός και ότι αξίζει να κερδίσουμε τον Χριστό φροντίζοντας την ψυχή μας χωρίς να την φορτώνουμε με επίγεια πλούτη και με δόξα, καθώς αυτά δεν την ωφελούν. Τελειώνοντας το εμπνευσμένο κήρυγμά του ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Στην συνέχεια, κατά την τάξη της Ι. Μονής, τελέσθηκε με την παρουσία πολλών ευλαβών Προσκυνητών Ι. Αγρυπνία στο σπήλαιο, όπου φυλάσσεται το αδιάφθορο Ι. Λείψανο του Αγίου.

Σήμερα το πρωί 8ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και με την συμμετοχή των Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκταρίου Ευγενικού, π. Ανθίμου Παπαλεξοπούλου, π. Αρκαδίου Ραζνύ και των Διακόνων π. Νικολάου Βαρδουνιώτη και π. Δαμασκηνού Γεννηματά.

Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί Όσιος Πατάπιος: Κοσμοσυρροή στο Λουτράκι-συγκινημένοι οι πιστοί

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.