Τη 11η μηνός Ιουλίου, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την οσιακή μνήμη του Οσίου Πατρός Κυρίλλου του Νέου, του εν Πάρω.

Όσιος Κύριλλος ο Νέος ο εν Πάρω εορτή σήμερα 11 Ιουλίου

Ο Όσιος γεννήθηκε στην Πάρο στα 1748μ.Χ. και έφερε το επώνυμο Παπαδόπουλος.

Από μικρός φλεγόταν για την μακαρία ησυχία και μετέβη στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους, όπου και φοίτησε, έχοντας, μεταξύ άλλων, διδάσκαλο τον συντοπίτη του Άγιο Αθανάσιο τον Πάριο, ο οποίος, με τη σειρά του, γαλούχησε τον μικρό Κύριλλο και τον μύησε πνευματικά στο πνευματικότατο κίνημα των Κολλυβάδων Πατέρων.

Μετά το Άγιον Όρος και αφού ο Κύριλλος έχει γαλουχηθεί πνευματικά από αγίους και φωτισμένους Πατέρες, ο Πατριάρχης Κων/λεως τον διόρισε “γενικό ιεροκήρυκα Αιγαίου”. Ύψιστη τιμή και ευθύνη. Ο Κύριλλος νύχτα και ημέρα κηρύττει και διακονεί.

Μάλιστα, δε, κατά την όμορφη συνήθεια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο Κύριλλος έστηνε έναν μεγάλο Σταυρό όπου κήρυττε.

Μετά τη θέση του αυτή, γύρω στα 1811 μ.Χ. ο Κύριλλος είναι ιεροκήρυκας στην περιφέρεια της Αττικής και, λίγο αργότερα, συνέβαλε ουσιαστικά στην ανοικοδόμηση, ενίσχυση και οργάνωση πολλών Ιερών Μονών σε Πάρο και Νάξο.

Στα 1833 μ.Χ., στις 11 Ιουλίου, ο μακάριος άνδρας κοιμήθηκε εν Κυρίω στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου, της οποίας χρημάτισε ανακαινιστής και ηγούμενος έως την κοίμησή του.

Εκεί, σήμερα, διασώζεται και η Αγία Κάρα του

Ένας φλογερός ιεραπόστολος, ένας θαυματουργός και ακάματος ιεροκήρυξ που έφθασε έως τα παράλια της Μ. Ασίας. Πλην, όμως, όχι τόσο γνωστός σήμερα από εμάς.

Όσιε του Θεού πρέσβευε υπέρ του κόσμου ολάκερου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.