Όσιος Γεώργιος ο εν Μαλεώ: Ο Όσιος Γεώργιος, ο μέγας αυτός θεοφόρος πατέρας, από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε ολόψυχα τον Κύριο υμών Ιησού Χριστό και αφιερώθηκε σ” αυτόν. Οι γονείς του ήθελαν να τον νυμφεύσουν, αλλά ο ευλογημένος αυτός Όσιος, ούτε καν λόγο δεν δέχθηκε ν” ακούσει σχετικά μ” αυτό, αλλά ενδύθηκε το θείο και αγγελικό Σχήμα του Μοναχού.

Όσιος Γεώργιος ο εν Μαλεώ: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 4 Απριλίου

Έτσι επιδόθηκε μ” όλη τη δύναμή του σε κάθε είδους άσκηση και εγκράτεια, νηστεία και σκληραγωγία, προσευχή, δάκρυα, μελέτη των θείων Γραφών και κάθε άλλη αρετή, προκειμένου να ευαρεστήσει τον Θεό.

Οι σκληροί αυτοί αγώνες του είχαν ως αποτέλεσμα να προστρέχουν πολλοί χριστιανοί προς αυτόν να νουθετούνται και να φωτίζονται. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέστρεφαν δια της μετανοίας στον Χριστό, αφού πρώτα είχαν επισκεφθεί τον Άγιο.

Βλέποντας, όμως, ο Όσιος, ότι έρχονταν προς αυτόν πολύ πλήθος ανθρώπων και δεν τον άφηναν ήσυχο για να προσευχηθεί, έφυγε και πήγε στο όρος Μαλεός στη Νότια Λακωνία και ησύχαζε σ” αυτό. Αλλά και εκεί συγκεντρώθηκε πλήθος μοναχών, τους οποίους ο Όσιος καθοδηγούσε στην προσευχή και στην άσκηση. Μάλιστα έδινε στον καθένα χωριστά τον όρο και τον κανόνα τον οποίο έπρεπε να επιτελεί.

Ο Γεώργιος προόδευσε τόσο πολύ στην αρετή, ώστε έγινε ξακουστός και θαυμαστός στους άρχοντες, ακόμα και στους Βασιλείς, προς τους οποίους έγραψε πολλές αξιόλογες επιστολές. Όσες φορές ρωτήθηκε απ” αυτούς με επιστολές για διάφορα θέματα, τους απαντούσε με συμβουλευτικές επιστολές, νουθετώντας και προτρέποντάς τους να κυβερνούν τον λαό του Θεού, έχοντας ως βάση την αγαθότητα και την ελεημοσύνη.

Προείπε, δε ο Όσιος, και το τέλος της επιγείου ζωής του, τρία χρόνια πριν και προετοίμασε με συμβουλές και νουθεσίες αυτούς που τον περιέβαλαν. Όταν αρρώστησε κάλεσε κοντά του όλους αυτούς που βρίσκονταν στο όρος Μαλεόν και αφού τους δίδαξε να ερμηνεύουν σωστά τα αρμόδια προς σωτηρία και ευαρέστηση του Θεού, μετέστη προς τον Κύριον, τον οποίο από την βρεφική του ηλικία αγάπησε με πάθος.

Η μνήμη του Οσίου Γεωργίου του  εν Μαλεώ , τιμάται από την Εκκλησία μας στις 4 Απριλίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.