19 Φεβρουαρίου – Μητρόπολη Αθηνών. Οι καμπάνες χτυπούν, πλήθη κόσμου εισέρχονται στον ναό, η πλατεία Μητροπόλεως γεμίζει με σώματα των ενόπλων δυνάμεων, με μοναχές και ιερείς, με την μπάντα της Φιλαρμονικής. Το νιώθεις πως κάποιον μεγάλο τιμούν, πως κάτι σπουδαίο γίνεται!

Και ύστερα, βγαίνει από τον Ναό αυτή, η Κυρά των Αθηνών, ντυμένη στα μαύρα της ράσα, όπως η πιο παλιά ιστορούμενη μεγάλη εικόνα την παρουσιάζει. Τη βαστάζουν στα χέρια άντρες του ναυτικού και κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές την ραίνουν με πέταλα από ρόδα. Μα όχι μόνο η εικόνα της, μα η ίδια αυτή, το τίμιο λείψανο της Αγίας που σημάδεψε την ιστορία της Αθήνας, μέσα στη χρυσή λάρνακα ακολουθεί. Τη βαστάζουν στους ώμους τους μοναχές από διάφορα μοναστήρια της Αττικής, γιατί στους ώμους τους πέφτει το βάρος να συνεχίζουν τον ορθόδοξο μοναχισμό που τόσα πρόσφερε στην πατρίδα μας.

Κάπου εκεί, ακολουθούν οι νέες της Ελλάδας, οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών, οι νέες της πατρίδας που τόσο αγάπησε η Αγία Φιλοθέη. Νιώθουν πως για αυτές αγωνίστηκε, για αυτές πόνεσε και θυσιάστηκε. Βλέπουν το χαμόγελό της, καθώς τις ατενίζει από ψηλά να προπορευόνται στην ιερή πομπή της.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.