Σάλος έχει προκληθεί στην Ρουμανία, καθώς ένας επίσκοπος από την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας παραιτήθηκε μετά από την αποκάλυψη ενός βίντεο που τον έδειχνε να συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα με έναν 17χρονο άνδρα!

«Ο επίσκοπος Χούσι, Κορνέλι Μπαρλαδέαν, παραιτήθηκε των καθηκόντων του όταν αποκαλύφθηκε το βίντεο «για την ειρήνη και το καλό της Εκκλησίας»», δήλωσε η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Εκκλησίας

Η Ιερά Σύνοδος, είχε συναντηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή για να αξιολογήσει το θέμα σε μια πρώτη συζήτηση για το πρωτοφανές αυτό σεξουαλικό σκάνδαλο στην 92χρονη ιστορία της Ρουμανικής Εκκλησίας. Η τελική δήλωση της Συνόδου πρόσθεσε ότι μια πειθαρχική διαδικασία για τον Μπαρλαδένα θα είχε επιδεινώσει «για μεγάλο χρονικό διάστημα την αβεβαιότητα μέσα στην επισκοπή του».

Το βίντεο του 51χρονου επισκόπου κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά στα μέσα Ιουλίου, προκαλώντας σκάνδαλο στη Ρουμανία, όπου το 85% του πληθυσμού είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και η ομοφυλοφιλία παραμένει διχαστική.

Ο Μπαρλαδέαν επέμεινε στην αθωότητά του αφού ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι το βίντεο είχε αλλοιωθεί. Τώρα έχει παραιτηθεί, και θα παραμείνει μοναχός χωρίς επίσημη θέση στην Εκκλησία, ενώ δεν μπορεί να κοινωνήσει.

Η συνοδική δήλωση της Παρασκευής πρόσθεσε ότι «όλοι οι πιστοί … πρέπει να σέβονται την πειθαρχία της Εκκλησίας και να ανανεώνουν μόνιμα την πνευματική τους ζωή».

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.