«Κάθε φορά που η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την μνήμη ενός αγίου, τον προβάλλει ως σημείο αναφοράς, ως οδηγό πορείας μας προς την αιωνιότητα, την προσωπική και άμεση κοινωνία μας με τον Τριαδικό Θεό.

Και κάθε σημείο αναφοράς έχει το δικό του στίγμα, για να είναι εφικτή η πρόσληψή του από εμάς ως εκκλησιαστικό Σώμα, που είμεθα εν πορεία. Ένας τέτοιος οδηγός πορείας είναι και ο σήμερον τιμώμενος άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων, ο θαυματουργός, ο οποίος τιμάται σε πόλεις και χωριά, θάλασσες και βουνά γιατί είναι ο άγιος της αγάπης, της φιλανθρωπίας, του ελέους, ακριβώς διότι είναι ο άγιος της πίστης και των έργων» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προσεγγίζοντας το ιερό πρόσωπο του αγίου Νικολάου. Και συνέχισε αναπτύσσοντας τους όρους «ορθοδοξία» και «ορθοπραξία» μέσα από τη ζωή και τις αρετές του αγίου Νικολάου προχωρώντας στην πορεία του καθενός από εμάς.

Ο Σεβασμιώτατος το εσπέρας της παραμονής της εορτής χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Παταγής-Ορεστιάδος και το πρωί στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς-Σουφλίου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Περιφεριακός Σύμβουλος Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Βασίλειος Βασιλόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Σουφλίου Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Βομβέλης, ο Διοικητής της 1ης ΜΣΕΠ Επισμηναγός Βασίλειος Λαφτσής, η Λυκειάρχης Σουφλίου Ειρήνη Ξανθοπούλου και ικανό εκκλησίασμα, κατά τα υγειονομικώς προβλεπόμενα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.