Η ανακοίνωση από Φως Φαναρίου:

Συνέρχεται από 5 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου 2017 στην Λέρο – φιλοξενία του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παϊσίου, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου – η Συντονιστική Επιτροπή του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως, στο «Πατριαρχείον».

Από πλευράς Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετέχουν: ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, Συμπρόεδρος της Επιτροπής, ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος και ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος.

Από πλευράς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Σεβ. Καρδινάλιος Kurt Koch, Συμπρόεδρος, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητος, μαζί με δέκα ακόμη μέλη της αντιπροσωπείας.

Συμμετέχουν, επίσης, Ορθόδοξοι ιεράρχες και θεολόγοι των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων, Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, και των Εκκλησιών Κύπρου, Ελλάδος, Πολωνίας και Αλβανίας.

Σκοπός της Συνάντησης είναι η μελέτη του θέματος της προσεχούς φάσης του Διαλόγου, αφού ολοκληρώθηκε το θέμα: «Το Πρωτείο του Επισκόπου Ρώμης κατά την πρώτην Χιλιετίαν».

Οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή Διαλόγου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερά Μνημεία και Μουσεία της νήσου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.