ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στη Σκάλα Ωρωπού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας από την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας την Παρασκευή 07/08 στις 19:00.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 07/08 στις 19:00. η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας από την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας . Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Σεβ Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος και υπεδέχθη ο Σεβ Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση. Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι τις 09/08.

Η Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου της Οδηγητρίας, της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ!

Η ιστορική Ιερά Μονή της Ιερουσαλήμ ή ‘Γερσαλή’ βρίσκεται κοντά στη Δαύλεια Βοιωτίας, στις πλαγιές του Παρνασσού, η οποία εκκλησιαστικά ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Θεωρείται πως κτίστηκε τον 11ο αιώνα μ.Χ. Κατά τα μέσα του 18ου αιώνα υπαγόταν στη μονή του Όρους Σινά..

Ο ναός της μονής είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Ιερά Μονή Πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου.

Το ιστορικό της μονής παρουσιάζει αρκετά κενά. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας γνώρισε μεγάλη οικονομική άνθηση, ενώ παράλληλα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της παιδείας της περιοχής.

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε ορόσημο για το μοναστήρι, καθώς υποστήριξε τον Αγώνα συμμετέχοντας ενεργά σε καίρια ιστορικά γεγονότα της Ανατολικής Στερεάς, όπως για παράδειγμα στη μάχη της Αράχοβας το 1826. Σήμερα λειτουργεί ως γυναικείο μοναστήρι και στο σκευοφυλάκιό του φυλάσσονται σημαντικά κειμήλια.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.6 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Κοκκίνου ζωη

Καλημέρα .υγεία σε όλον τον κόσμο.χρονια πολλα