Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής της Λευκάδας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου.

Στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας ἐλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, 25ης Αυγούστου 2019 και ώρα 12.00 μ.μ. η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων και των Προέδρων των Κοινοτήτων του νησιού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεοφιλος τελέσε αρχικά την Ακολουθία του Αγιασμού επί τη Εγκαταστάσει της νέας Δημοτικής Αρχής, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριο του Ιερού Ενοριακού Ναού Παναγίας των Ξένων Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της πόλεως και εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεράσιμο Ζαμπέλη και τους Ευλαβέστατους Ιεροδιακόνους π. Χριστοφόρο Αραβανή και Βασίλειο Αρβανίτη. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τον θρησκευτικό όρκο τον οποίο επανέλαβαν ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός και αρκετά μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια διαβάστηκε από τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ. Σ. ο πολιτικός όρκος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία στον κ. Καλό μια ιερά εικόνα ευχόμενος τόσο στον νέο Δήμαρχο όσο και τα μέλη του Δ.Σ. καλή δύναμη στο έργο της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο έως τώρα Δήμαρχος Λευκάδος κ. Μάρκος Νικητάκης, ,ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς, ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας του Νομού Λευκάδας, αντιπρόσωποι τοπικών φορέων και σωματείων και πλήθους δημοτών και επισκεπτών του νησιού. Αξίζει να αναφερθεί ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην Αντιδημάρχου Σπυρίδωνος Κόγκα που έφυγε την 24η Αυγούστου από τη ζωή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.