Προσήχθη ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει στα λαγούμια στην ορεινή Κορινθία, μετά από έφοδο της αστυνομίας στο σημείο συνοδεία εισαγγελέα και παρουσία των υπηρεσιών του Δήμου και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η προσαγωγή του πατέρα των «παλαιοχριστιανών» που μένουν σε σπηλιές στην ορεινή Κορινθία κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής με ισχυρή παρουσία αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών. Τώρα οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Αγνοούνται τα τρία ανήλικα τα παιδιά της οικογένειας, η 23χρονη κόρη, καθώς και η μητέρα.

«Δεν έχει διατελέσει κανένα ποινικό αδίκημα», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος του 45χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. «Τα παιδιά τα φροντίζουν και εκείνος και η σύζυγός του», συμπλήρωσε. «Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου».

«Αν αναγνωριστεί ως μειονότητα έχει το δικαίωμα να μην πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου είπε στον ΣΚΑΪ ότι παράλληλα διεξάγεται επιχείρηση και σε περιοχές της Άρτας και της Λαμίας για τον εντοπισμό των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι η μετά την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» από το λαγούμι και την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας χθες, νωρίς το πρωί της Κυριακής (18.02.24) ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία εισαγγελέα και υπηρεσιών του Δήμου.

Χθες, Σάββατο ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση και συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αστυνομικούς, που συνεχίζουν τη δική τους έρευνα, ζητώντας να μάθει πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Νωρίτερα το Σάββατο, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το λαγούμι με εισαγγελική διαταγή, ωστόσο στη συνέχεια αλλά επέστρεψαν σε αυτή, όπως επιβεβαίωσε στον Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.