ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Μια πρόσφατη απόφαση από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, να ορίσει νέα Προεδρική Επιτροπή επί των Εκκλησιαστικών υποθέσεων, εξόργισε τους Χριστιανούς ηγέτες στην Ιερουσαλήμ οι οποίοι τόνισαν ότι αυτή η απόφαση ελήφθη χωρίς τη συμμετοχή και γνώμη τους.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Το Συμβούλιο των Πατριαρχών και Προκαθημένων των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, σε συνάντηση που διοργάνωσε για τα μέλη του, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή καθαρή παραβίαση του ρόλου των Εκκλησιών ενώ κάλεσαν τον Αμπάς να διατηρήσει το υφιστάμενο status quo και να μην εμπλέκει την Εκκλησία σε πολιτικά παιχνίδια και διαμάχες.

Το Συμβούλιο εξέφρασε επίσης την οργή του αναφορικά με το ότι πληροφορήθηκε την αλλαγή από τις εφημερίδες.

΄΄Υπάρχουν αρκετές ενστάσεις με το χαμηλό επίπεδο συμμετοχής και αντιπροσώπευσης στη νέα επιτροπή έναντι της παλαιάς, γεγονός που θα δράσει αρνητικά στη λειτουργία της επιτροπής΄΄, τονίζει το συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη νέα επιτροπή εντάσσεται ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ορθόδοξου Συμβουλίου σε Ιορδανία και Παλαιστίνη, το οποίο είναι κάθετα αντίθετο με τις δραστηριότητες του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, υπό του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, ιδιαίτερα για το ζήτημα πώλησης ακίνητης περιουσίας στο Ισραήλ.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων θεωρεί πως η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να υποβαθμίσει το ρόλος τους ως Χριστιανικοί Ηγέτες της Αγίας Γης.

Υπογράμμισε δε, πως ο αριθμός των χριστιανών στην Αγία Γη μειώνεται, και για να αντιμετωπιστεί αυτή η πραγματικότητα απαιτείται διαφάνεια, καθαρότητα και συνεργασία μεταξύ Αρχών και Εκκλησιών.

 

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.