ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Παραπέμπεται στο Μονομελές Ρόδου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Ρόδου, π. Χρήστος Σιάννας, εις βάρος του κινήθηκε μετά από αναφορά του γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου κ. Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τ. υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.

Τα όσα είπε τον Ιούνιο του 2018 ο πατήρ Χρήστος σε κήρυγμά του εντός του Ιερού Ναού και της Λειτουργίας, είχαν προκαλέσει αίσθηση και έλαβαν πανελλήνια δημοσιότητα.

«Είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Εχθές οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε την Μακεδονία μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος τόνισε: »Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί. Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας».

«Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος.

«Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οι άθεοι, είναι ένα τίποτα, είναι μία χούφτα προδότες» υπογράμμισε ο π. Χρήστος.

Στο πλευρό του ο Γεροντας Αθανάσιος

Γέροντας Αθανάσιος: Δηλώνω παρών στην Δίκη του π Χ. Σιάννα- Διασύρεται ένας κληρικός

Φανούρης Ευστράτιος

Γράφει ο Γερ. Αθανασιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Αισχρόν εστί σιγάν, της Ελλάδος πάσης αδικουμένης- Αν την εποχή της κλασικής Αθήνας ο ρήτορας Δημοσθένης με τα τότε δεδομένα ανέκραζε διαμαρτυρόμενος κατ’ αυτόν τον τρόπο, σήμερα σίγουρα θα διερρήγνυε τα ιμάτιά του και θα έβριζε πιο χυδαία και από τον κάθε αθυρόστομο.

Αυτό τουλάχιστον επιτάσσει η κοινή λογική και η μέση ανθρώπινη ψυχοσύνθεση όταν βλέπουμε την πατρίδα μας να αδικείται από πουλημένους και προδότες πολιτικούς που ενεργούν βάσει της μασονίας και των στεγών στις οποίες δίνουν αναφορά και σε αντάλλαγμα τους παρέχεται στήριξη.

Επομένως, πώς λοιπόν ο πατέρας Χρήστος Σιάννας απέμεινε μόνος του να απολογηθεί σε μια δίκη, στην οποία παρεπέμφθη επειδή είπε τα αυτονόητα και αυτά που όλοι μας λίγο πολύ λέμε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας ;

Που είναι η στήριξη που όφειλε να έχει από Παμμακεδονικούς Συλλόγους, Σωματεία σε Ελλάδα και Εξωτερικό, κλήρο και λαό ; Ας αφήσω κάποιον άλλον, που αρέσκεται σε κάτι τέτοια και περιμένει καταδίκες και μόνο, στα καλά τσιμουδιά, ούτε αυτά του αρέσουν ούτε ο ίδιος στο ίδιον δεν αρέσκεται…

Ως εκ τούτου, μη ανεχόμενος να βλέπω έναν αδελφόν κληρικό εν Κυρίω να διασύρεται μ’ αυτόν τον τρόπο θα δηλώσω παρών στην δίκη του και θα του παράσχω στήριξη ηθική στην δοκιμασία αυτή.
Καλή δύναμη πατέρα Χρήστο και καλήν απολογίαν μόνον επί του φοβερού βήματος

Ο αδελφός και συλλειτουργός σου,
Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός

Ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-5)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.