Σε νέα διαδήλωση προέβησαν ενορίτες και ενορίτισσες της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου του Αρλινγκτον Μασαχουσέτης το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017, υπέρ του απολυθέντος ιερέα τους π. Νικολάου Καστανά και εναντίον του Μητροπολίτη κ. Μεθοδίου επί της οδού 162 Goddard του Μπρούκλαϊν λίγα μέτρα από τον χώρο του φεστιβάλ του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης και τα Γραφεία της Μητρόπολης.

Αστυνομικοί επέβλεπαν τη διαδήλωση, αλλά και τους χώρους του φεστιβάλ.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πινακίδες με την φωτογραφία του π. Καστανά και το σύνθημα «Φέρτε πίσω τον π. Νικόλαο», ενώ οι πολλές εκατοντάδες των επισκεπτών του φεστιβάλ ομογενείς και Αμερικανοί συμπολίτες μας έβλεπαν την διαμαρτυρία και συζητούσαν με τους διαδηλωτές.

Τονίζεται ότι μερικοί από τους διαδηλωτές είχαν συμμετάσχει και στη διαδήλωση της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου στη Θεολογική Σχολή, αλλά στου Σαββάτου συμμετείχαν και καινούργια πρόσωπα. Ανάμεσά τους ήταν γνωστοί ομογενείς επιχειρηματίες και επιστήμονες διαφόρων κλάδων, συμπεριλαμβανομένων και ερευνητών, δασκάλων και οικονομολόγων. Επίσης, συμμετείχαν και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, αλλά και μέλη άλλων κοινοτήτων.

Η κ. Βούλα Δημοπούλου είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «είμαι στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου από τότε που ανέλαβε ο π. Νικόλαος Καστανάς, έχω τέσσερα παιδιά τα οποία μεγάλωσαν στην εκκλησία, η κόρη μου παντρεύτηκε στον Αγιο Αθανάσιο. Κι εγώ ήμουν πολύ δραστήρια στη Νεολαία, στην Φιλόπτωχο».

Η κ. Χρυσούλα Ρογάρη ανέφερε πως «προγραμμάτιζαν εδώ και ένα χρόνο την απόλυση του π. Νικολάου. Οταν έφεραν για δεύτερο ιερέα του π. Ααρών (Γουόλκερ) κατάλαβα ότι υπήρχε σχέδιο».

Οταν την ρωτήσαμε γιατί ο Μητροπολίτης Μεθόδιος απέπεμψε τον π. Νικόλαο, αναρωτήθηκε, «πείτε μου εσείς» και συμπλήρωσε: «Μας είπε και ψέματα, το έγραψε, ότι δεν θα φύγει ο π. Νικόλαος. Θέλουμε να μας πει ο Μητροπολίτης Μεθόδιος τα παιδιά μας, η νεολαία, σταμάτησαν να πηγαίνουν στην εκκλησία. Τα εγγόνια μας δεν θα πάνε στο ελληνικό σχολείο, θα κάνουν αλλού μαθήματα».

Η κ. Ιωάννα Δεληγιάννη, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «γίνεται χαμός, δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία». Στην επισήμανση του «Ε.Κ.» ότι στην εκκλησία δεν πηγαίνατε για τον π. Νικόλαο αλλά για τη δοξολογία του Θεού, είπε ότι, «ναι πηγαίνουμε για τον Χριστό, αλλά μας μάζεψε ο π. Νικόλαος και τώρα ούτε τα παιδιά μου, ούτε τα εγγόνια μου πηγαίνουν, δεν θα αντέξει η κοινότητα».

πηγή Εθνικός Κήρυκας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.