Προκαλεί η καμπάνια που έγινε υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Έχουν θέση στην Ελλάδα οι ισλαμικές μαντίλες, που έχουν επανειλημμένα χαρακτηριστεί σύμβολο καταπίεσης χιλιάδων γυναικών σε όλο τον κόσμο; Έχουν, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης στο όνομα της «καταπολέμησης του ρατσισμού».

Ο λόγος για μια εκστρατεία κακέκτυπο αυτής που πριν από λίγους μήνες είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση της Γαλλίας και η οποία υποτίθεται ότι μετέφερε μηνύματα ενάντια στην «ισλαμοφοβία». Στην ελληνική εκδοχή της, που έγινε υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και φέρεται ότι κόστισε περίπου 60.000 ευρώ, παρουσιάστηκαν σποτάκι και αφίσες, με κεντρικό πρόσωπο τη μαντιλοφορούσα «Σαχάρ», η οποία, όπως μας πληροφορεί, είναι πολύ χαρούμενη που πλέον έχει μια «δεύτερη πατρίδα».

Πολλοί ήταν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που παρατήρησαν ότι μια τέτοια εκστρατεία θα ταίριαζε απολύτως στην εποχή και την αισθητική του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για συνεχή πορεία της χώρας μας προς την ισλαμοποίηση λόγω… δικαιωματισμού. «Αν θέλαμε σποτ με τη Σαχάρ με τη μαντίλα, θα ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον στη Ν.Δ. νομίζουν ότι ο κόσμος τούς ψήφισε για την… πράσινη μετάβαση. Θα τρίβουν τα μάτια τους στις εκλογές αν συνεχίσουν έτσι» σημείωσε χαρακτηριστικά αγανακτισμένος χρήστης.

Ο Κ. Μπογδάνος
Πάνω από τη φωτογραφία της νεαρής ηθοποιού ασιατικής καταγωγής με τη μαντίλα υπήρχε η λεζάντα «Κοινωνία χωρίς ρατσισμό, κοινωνία με μέλλον». Αυτή ώθησε τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο να σημειώσει: «Θα μείνω σε ό,τι μάθαμε στο πανεπιστήμιο στο μάθημα της σημειολογίας: Όταν αναγράφεις “κοινωνία με μέλλον” και μας δείχνεις μια γελαστή μαντιλοφόρα με υψωμένη γροθιά, μας λες ότι έτσι θες το μέλλον».

Στη συγκεκριμένη καμπάνια αντέδρασε και ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης. «Η Ελλάδα σέβεται και θα συνεχίσει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο. Δεν έχει λόγο όμως να προσκαλεί όσους αναζητούν “δεύτερη πατρίδα”, προβάλλοντας μάλιστα την ισλαμική μαντίλα» σημείωσε. Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Το μέλλον της κοινωνίας το εξασφαλίζουν τα παιδιά της. Χρειαζόμαστε καμπάνια για το δημογραφικό και τη στήριξη της οικογένειας». Δυστυχώς αυτοί που αντέδρασαν ήταν μόνο δύο…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.