Ι.Μ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Δένδια θεμελιώθηκαν στην Ορεστιάδα την Πέμπτη, 18η του μηνός Απριλίου ε.έ. νέες στρατιωτικές κατοικίες για την εξυπηρέτηση των στελεχών, που υπηρετούν στην ακριτική περιοχή της Ορεστιάδος.

Της τελετής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ορεστιάδος Αρχιμ. Βαρθολ. Αστεριάδη.

Εκτός του κ. Υπουργού παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δ. Χούπης, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γ. Κωστίδης, ο Βουλευτής Έβρου Χρ. Δερμεντζόπουλος, ο Διοικητής του Δ! Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Ιω. Κωστούλας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Φανή Μπαχαρίδου, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Διαμ. Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος Σουφλίου Παν. Καλακίκος.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον οποίο συνώδευαν ο Διοικητής του Δ! Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Διοικητής της XVI Mεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Ιω. Κωστούλας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Σεβασμιώτατος σε ανάμνηση της επίσκεψής του στο Διδυμότειχο προσέφερε στον Αρχηγό εικόνα του εκ Διδυμοτείχου καταγομένου Αγίου Ιωάννου Βατάτζη, του ελεήμονος βασιλέως, με την ευχή όπως ο άγιος και εκείνος να υπηρετεί με θυσία και αυταπάρνηση την Πίστη, την Πατρίδα και της αξίες του Γένους μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.