Σύσκεψη μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και της Δημάρχου Ορχομενού κ. Παρασκευής Καράλη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ορχομενού την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, με θέμα την ενημέρωση αναφορικά με τον σχεδιασμό και την πορεία υλοποιήσης των έργων ανάπλασης των αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή του Ιερού Ναού της Παναγίας Σκριπούς, του αρχαιοτέρου Ναού Βυζαντινού Ναού της Βοιωτίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, «εκτιμάται ότι η όλη ανάπλαση των αρχαιολογικών χώρων και η τροποποιήση του σχεδίου πόλεως στην περιοχή Παναγίας Σκριπούς που θα συντελεστούν θα αναδείξουν τον ιστορικό Ναό της Παναγίας της Σκριπούς, που είναι ο αρχαιότερος Βυζαντινός Ναός της Βοιωτίας».

Μεταξύ άλλων, η Ιερά Μητρόπολη επισημαίνει ότι η ανάπλαση και η τροποποίηση του σχεδίου πόλης «σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος των Πηγών Χαρίτων και της όμορης Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις Καμπιών θα αποτελέσουν αντικείμενο γενικότερου ενδιαφέροντος και θα αναζωπυρώσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή με κυριάρχο στοιχείο το λεγόμενο θρησκευτικό τουρισμό».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.