ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Υπενθυμίζεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια του Μαΐου ισχύουν στο ακέραιο όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ- ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑΕιδικότερα, για τα σούπερ μάρκετ:

Παραλαβή κάρτας εισόδου στην πόρτα.
Ένα άτομο ανά 15 τ.μ.
Δύο μέτρα η ελάχιστη απόσταση.

Μέχρι 5 καταναλωτές στην ουρά σε κάθε ταμείο.

Κάθε καταναλωτής που περιμένει να εξυπηρετηθεί σε ταμείο, πρέπει να βρίσκεται πίσω από την ειδική διαγράμμιση η οποία υπάρχει σε κάθε διάδρομο.

Παραμένουν οι περιορισμοί στην πώληση αντισηπτικών (δύο ανά καταναλωτή).

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό και καταναλωτές θέλουν να μάθουν τι ισχύει τελικά με τη χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ.

Ήδη, η Υγειονομική Επιτροπή έχει δημοσιεύσει τις βασικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας και το πού είναι υποχρεωτική.

Διευκρινίσεις για τη χρήση μάσκας τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και σε άλλους κλειστούς χώρους έδωσαν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως έγινε γνωστό, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο για τους υπαλλήλους στα σούπερ μάρκετ που εργάζονται σε τομείς με μη τυποποιημένα τρόφιμα (κρεοπωλείο, οπωροπωλείο, τμήμα με θαλασσινά). Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν είναι υποχρεωτικό να φορούν, ενώ το ίδιο ισχύει και για όλους τους καταναλωτές.

Ωστόσο, υπάρχει ισχυρή σύσταση σε κάθε καταναλωτή που θα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, όταν και καταργούνται τα SMS και το έγγραφο μετακίνησης, να χρησιμοποιούν μάσκα είτε αυτή είναι μιας χρήσης ή άλλου τύπου (π.χ. υφασμάτινή).

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.