Η προσδοκία ότι έστω η χριστουγεννιάτικη περίοδος θα αντέστρεφε τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές μικρές επιχειρήσεις, δίνοντας μια “ανάσα” στα καταστήματα, δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, με μεγάλους χαμένους το λιανεμπόριο, την εστίαση και τον χειμερινό τουρισμό, στο οικονομικό σκέλος, με τη χώρα μας ταυτόχρονα να μετρά πάνω από 4.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας. Σίγουρα το 2020 αφήνει βαθιές πληγές στην οικονομία της χώρας μας και στην κοινωνία.

Στις ιδιαίτερα πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας «Ο Ερμής» καλεί τα μέλη του για εορταστικό ωράριο να ακολουθήσουν το Εθνικό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων 7:00 π.μ. με 9:00 μ.μ. όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση προσαρμόζοντας το ο κάθε επαγγελματίας στις ανάγκες του καταστήματος του (σύμφωνα με τις τηλεφωνικές παραγγελίες και το Click Away).

Επιπλέον υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι τις Κυριακές 20/12/2020 και 27/12/2020 είναι στην ευχέρειά τους να ανοίξουν με ωράριο 11:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ. (σύμφωνα με τις τηλεφωνικές παραγγελίες και το Click Away) και φυσικά στις 2/1/2021 ημέρα Σάββατο και στις 6/1/2021 ημέρα Τετάρτη τα καταστήματα παραμένουν κλειστά”.

Πλέον καθοριστικός παράγοντας είναι αν εφαρμόζουν click away, που προϋποθέτει e-shop, ή αν έχουν κάποιες τηλεφωνικές παραγγελίες, όσο είναι δυνατόν να λειτουργήσει αυτό. Δυστυχώς η πλειονότητα των επαγγελματιών στενάζει, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ζητώντας από την Κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση με τη μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Γιορτές με lockdown οι φετινές, με το λιανεμπόριο κλειστό και τα καταστήματα ουσιαστικά να λειτουργούν με click away, δηλαδή παράδοση προϊόντων έξω απο το κατάστημα, αφού έχει προηγηθεί προαγορά. Οι καταστηματάρχες καλούνται να προσαρμοστούν σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα, με τις πωλήσεις εκ των πραγμάτων μειωμένες και τον τζίρο τους να εκμηδενίζεται.

Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν ανέκαθεν η καλύτερη περίοδος για τα καταστήματα που έκαναν το 50% και παραπάνω του ετήσιου τζίρου τους.

Δυστυχώς φέτος, λόγω του παρατεταμένου lockdown, και παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ότι η αγορά θα άνοιγε τα Χριστούγεννα, δυστυχώς τα μαγαζιά δεν θα δουν “ζεστό” χρήμα στα ταμεία τους. Το άλλοτε συνεχές εορταστικό ωράριο αλλά και η διάθεση για αγορές δεν υπάρχει, με τους σχεδόν 100 νεκρούς σε καθημερινή βάση από κορονοϊό και τα κρούσματα που επιμένουν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.