Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, στις 8:30μμ, εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για προστασία του πλανήτη μας από τις απειλές της κλιματικής αλλαγής.

Η Ώρα της Γης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον και γίνεται κάθε χρόνο η αφορμή, ώστε να ενωθούν οι φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη.

Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου αναφέρει ότι φέτος, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία COVID-19, στόχος είναι να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα πως χρειάζεται να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές και να κάνουμε μία νέα αρχή. Ένας ακόμα στόχος της φετινής Ώρας της Γης είναι να συσπειρώσει τη νέα γενιά και να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία, προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι της χώρας μας να ενώσουν τις φωνές τους και να μετατρέψουν την αγωνία τους για τον πλανήτη σε διεκδίκηση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας, φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση στο Προεδρικό υποχρεωτικά διαφοροποιείται. Συμβολικά, από τις 6μμ, το Προεδρικό θα φωτιστεί στα χρώματα της Ώρας της Γης (μπλε και πράσινο) μέχρι τις 8.30μμ, όπου με κεριά θα σχηματίσουμε τα 60 λεπτά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.