Με την προσήκουσα κατάνυξη και κατά την τάξη του Λειτουργικού τυπικού της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας τελέσθηκε την Τετάρτη το απόγευμα 13 Μαρτίου της Ά Εβδομάδος των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου η πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Στις Ιερές ακολουθίες της Θ΄ ώρας και του Εσπερινού μετά της Προηγιασμένης Θειας Λειτουργίας, παρέστησαν άπαντες οι Ιερείς και οι διάκονοι της πόλεως Λαμίας και των περιχώρων και πλήθος πιστών.

Ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε τις Ιερές Ακολουθίες με υποδειγματικό τρόπο, ώστε όλοι οι Ιερείς και οι πιστοί να κατανοήσουν την τάξη των κατανυκτικών αυτών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, η οποία τελείται αυτή την κατανυκτική περίοδο και συγκεκριμένα ωμίλησε για το κάλεσμα της Εκκλησίας προς τους πιστούς της συχνής ενώσεως μετά του Θεού, της Θείας μεταλήψεως του Αχράντου σώματος και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου.

Χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας ανέφερε:

«Πατέρες και αδελφοί, η ωραία και κατανυκτική αυτή Ακολουθία της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων δίδει σε όλους μας το μήνυμα της συνεχούς Θείας Μεταλήψεως. Όλοι εμείς οι χριστιανοί, τα μέλη της Εκκλησίας μας πρέπει να κοινωνούμε τακτικά, διότι μεταλαμβάνοντες το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, αγιαζόμεθα, ενισχυόμεθα και γινόμαστε μέτοχοι Ζωής Αιωνίου.

Με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος διεξάγουμε επιτυχώς τον τραχύ πνευματικό αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο διάβολος, αυτή την περίοδο επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις για να μας υποτάξει εις τα πάθη και τις κακίες.

Η νηστεία μας βοηθά να εκλεπτυνθεί ο νους, η προσευχή μας ενώνει με τον Θεό, η ελεημοσύνη μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό και στον συνάνθρωπο και η Μυστηριακή ζωή βάζει μέσα μας τον ίδιο τον Θεό. Όποιος έχει μέσα του τον Θεό δεν μπορεί να ηττηθεί από τον διάβολο.

Εύχομαι σε όλους σας αδελφοί μου, να έχετε την Χάρη και την δύναμη του Αγίου Πνεύματος, ώστε να αξιωθούμε όλοι μαζί να διαπλεύσουμε το της νηστείας Μέγα πέλαγος και να φθάσουμε να προσκυνήσουμε την Αγίαν Ανάστασιν του Κυρίου μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.