Στενεύουν τα περιθώρια για τις πληρωµές που περιµένουν οι αγρότες όσο πλησιάζει η καταληκτική ηµεροµηνία της 30ης Ιουνίου.

Ξεκόλλησαν Νιτρικά και παλιές μεταβιβάσεις που ανοίγουν δρόμο για πληρωμές αμέσως μετά τις διασταυρώσεις

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα είναι σε καλό δρόµο, µε τελευταία εκκρεµότητα τους διασταυρωτικούς ελέγχους πριν βγουν οι σχετικές λίστες πληρωµών. Αυτό που έχει προκαλέσει τη µεγαλύτερη δυσαρέσκεια από την πλευρά των παραγωγών είναι η τεράστια καθυστέρηση στην εξόφληση των Νιτρικών, που θα έπρεπε να είχε γίνει από τις αρχές Μαΐου, δεδοµένου ότι η σχετική έγκριση πίστωσης ποσού 15 εκατ. ευρώ για την πληρωµή τους υπήρχε από τον Φεβρουάριο. Εκτός από ένα τεχνικό ζήτηµα στο πληροφοριακό σύστηµα τον περασµένο µήνα, φαίνεται πως το θέµα «κόλλησε» στις ∆ΑΟΚ οι οποίες καθυστέρησαν να ετοιµάσουν τις λίστες των δικαιούχων.

Σχετικά µε τις µεταβιβάσεις δικαιωµάτων που δεν πληρώθηκαν στις προηγούµενες πιστώσεις, αρµόδιοι του Οργανισµού Πληρωµών αναφέρουν ότι όσες έµειναν πίσω, έχουν εξεταστεί όλες και όσες βγάζουν ποσά θα πληρωθούν µαζί µε τα υπόλοιπα της ενιαίας στην επερχόµενη πίστωση µέχρι το τέλος του µήνα (χωρίς να αναφέρουν βέβαια πιο συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα).

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες συνδεδεµένες, ακόµα αναµένονται οι σχετικές αποφάσεις µε το ύψος των ενισχύσεων, που αφορούν την κορινθιακή σταφίδα, το ρύζι, τους µεταξοσκώληκες και τους κτηνοτρόφους χωρίς γη για τα ειδικά δικαιώµατα, µε ποσό 2,7 εκατ. ευρώ για βοοτροφικές εκµεταλλεύσεις και 550.000 ευρώ περίπου για αιγοπροβατοτρόφους. Υπενθυµίζεται ότι πέρυσι, οι ενισχύσεις στον τοµέα της κτηνοτροφίας ήταν για το Μέτρο 1 (βοοειδή) στα 201,74 ευρώ ανά ΜΜΖ και για το Μέτρο 2 (αιγοπρόβατα) στα 47,68 ευρώ ανά ζώο, στο ρύζι 27,2 ευρώ το στρέµµα και στην κορινθιακή σταφίδα στα 52,2 ευρώ το στρέµµα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.