ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για το τσεκ που αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις. Ανεξαρτήτως του ότι δεν ψηφίστηκε σήμερα η τροπολογία για την προστασία των αγροτικών επιδοτήσεων έως τα 7.500 ευρώ (ακατάσχετο) και αναβλήθηκε για αύριο, προκάλεσε εμπλοκή στην πληρωμή της β΄ δόσης της βασικής ενίσχυσης, ολόκληρης της πράσινης ενίσχυσης και μιας σειράς άλλων πληρωμών που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που λάβαμε από δικαιούχους αλλά και από σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι λογαριασμοί των αγροτών πιστώθηκαν με τα αντίστοιχα ποσά σήμερα το βράδυ για τις πληρωμές, πριν από λίγη ώρα, και τα χρήματα φαίνονται πλέον στους λογαριασμούς τους.

Όσοι αγρότες έχουν λαμβάνειν σε υπό κατάσχεση λογαριασμούς, για να γλιτώσουν τώρα την παρακράτηση οφείλουν να κάνουν λίγο περισσότερο υπομονή για να δουν την κατάθεση των χρημάτων αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφιση της τροπολογίας για το ακατάσχετο.

ΟΠΕΚΠΕ Πληρωμές 2018: Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου

Σήμερα 20/12/2018 πραγματοποιήθηκε η πληρωμή των ποσών της β΄ δόσης της Βασικής Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, της πράσινης ενίσχυσης και των ποσών που δικαιούνται οι νέοι γεωργοί, συνολικού ύψους 870,9 εκατ. ευρώ. Τα ποσά των δικαιούχων θα πιστωθούν από σήμερα το βράδυ στους λογαριασμούς τους.

Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε διαδικασία ψήφισης η τροπολογία για την θέσπιση του ακατάσχετου των ως άνω ενισχύσεων για τους αγρότες στο ύψος των 7.500 ευρώ ετησίως, για όσους δικαιούχους υφίστανται στα χέρια των τραπεζών (ως τρίτες) ενεργά κατασχετήρια επί των λογαριασμών πίστωσης των εν λόγω ενισχύσεων, η απόδοση των σχετικών ποσών από τις τράπεζες, θα ολοκληρωθεί μετά την ψήφιση της προαναφερόμενης τροπολογίας και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.