ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Σχεδιασμένες είναι οι πληρωμές για τις συνδεδεµένες των σπόρων σποράς και τη βιοµηχανική ντοµάτα, µέσα στον Απρίλιο και πριν το Πάσχα, ενώ για τον Μάιο πάει η κορινθιακή σταφίδα και για τέλος Μαΐου µε αρχές Ιουνίου οι συνδεδεµένες ενισχύσεις στα ζωικά.

Με σταδιακές πληρωμές θα κλείνουν οι εκκρεµότητες όσων παραγωγών έχουν απλήρωτα υπόλοιπα από την ενιαία ενίσχυση του 2018. Πρόκειται για µία διαδικασία συνεχή και όπως λένε οι αρµόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ όσοι φάκελοι διορθώνονται θα πληρώνονται οι δικαιούχοι τµηµατικά σε κάθε επόµενη πίστωση.

Όσον αφορά τώρα τις µέχρι σήµερα εκκρεµείς ενστάσεις (πληρωμές) της ενιαίας του 2018 σε όσους παραγωγούς είχαν προβλήµατα επιλεξιµότητας µε τα χωράφια τους, µε το ΑΤΑΚ κ.λπ., αυτές θα τρέξουν µέχρι και το Πάσχα.

Τέλος Απριλίου προγραµµατίζεται και η εκκαθάριση του πρώτου έτους της δράσης των Σπάνιων Φυλών, ενώ µέχρι τα τέλη Μαΐου δροµολογείται η εκκαθάριση του δεύτερου έτους της δράσης του Μέτρου 11 για τη Βιολογική Γεωργία και του πρώτου έτους της αντίστοιχης δράσης για τη Βιολογική Κτηνοτροφία.

Στις πρώτες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ που αναµένονται και υπό κανονικές συνθήκες τοποθετούνται για την επόµενη εβδοµάδα είναι τα υπόλοιπα από την εκκαθάριση για το πρόγραµµα νιτρορύπανσης, Κοµφούζιο και ζιζανιοκτονίας των ορυζώνων, καθώς και τα de minimis για τα τεύτλα.

Πρόβλημα για τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ παραµένουν οι παλιές εξισωτικές, µε τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για µικροπιστώσεις πριν το Πάσχα, αλλά µόνο για τις εύκολες περιπτώσεις, ενώ δεν γίνεται λόγος για τα υπόλοιπα από τα έτη 2013 και 2014.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.