ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Τι σχεδιάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις εξισωτικές αποζημιώσεις και μέχρι πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τελευταίες πληρωμές για το 2019.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές: Μέχρι το τέλος της επόµενης εβδοµάδας διαµηνύουν από τον ΕΛΓΑ ότι θα καταβληθεί το υπόλοιπο 30% των αποζηµιώσεων που αφορούν το 2018.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλής σε πρόσφατη επίσκεψή του σε χαλαζόπληκτες περιοχές των δήµων Φαρσάλων και Ελασσόνας ανέφερε ότι «Με την ευκαιρία, θέλω να ενηµερώσω πως έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η καταβολή του υπολοίπου 30% των αποζηµιώσεων οι οποίες αφορούν το 2018.

Αναµένεται η τυπική έγκριση από το υπουργείο Οικονοµικών για την πίστωση των χρηµάτων στους λογαριασµούς των δικαιούχων».

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές: Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ δουλεύουν όλες τις εκκρεµότητες από τα προγράµµατα του 2018 (Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, Νιτρικά, Ορυζώνες, Κοµφούζιο κλπ), τα οποία θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί µέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως ορίζει ο κοινοτικός κανονισµός. Βέβαια, όπως έχει ξαναγίνει, αυτό µπορεί να γραφτεί στα χαρτιά, αλλά πρακτικά τα χρήµατα να φανούν στις τράπεζες λίγες µέρες αργότερα. Να σηµειωθεί ότι και αυτές οι εκκρεµότητες θα έχουν κλείσει πριν από τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου, ξεκαθαρίζουν από την πλατεία Βάθη.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές: Μέχρι τέλος Ιουνίου ο Οργανισµός Πληρωµών δροµολογεί την πληρωµή των de minimis σε 5 νέα προϊόντα, µαζί µε τη συνδεδεµένη για κτηνοτρόφους µε ειδικά δικαιώµατα και µια σειρά από εκκρεµότητες που αφορούν βασική ενίσχυση, πρασίνισµα, νέους γεωργούς, αλλά και υπόλοιπα συνδεδεµένων.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές: Ως ώρας έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις που ορίζουν στα 70 ευρώ το στρέµµα το ύψος της ενίσχυσης ήσσονος σηµασίας για τα αχλάδια Κρυστάλλια και αντίστοιχα στα 50 ευρώ το στρέµµα τα de minimis στα καπνά ποικιλιών «µπασµά» και «Κατερίνης». Αντίστοιχα, στην αλιεία, η ενίσχυση ανέρχεται από 10.000 έως 30.000 ευρώ για κάθε αλιευτικό συνεταιρισµό ή ιδιώτη (φυσικό ή νοµικό πρόσωπο) ανάλογα µε τη ζηµιά το 2017-2018.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.