Στην προκήρυξη του Μέτρου 13 για την εξισωτική αποζημίωση προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα ποσά ενίσχυσης να καθορίζονται στα 12,5 ευρώ το στρέμμα για τους κατόχους εκμεταλλεύσεων σε ορεινές περιοχές, 8,1 ευρώ το στρέμμα για τις μειονεκτικές περιοχές και στα 2,5 ευρώ το στρέμμα για τις πρώην μειονεκτικές.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέχρι τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, προσμετρώντας στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2021, η οποία λήγει την 22 Ιουνίου (ή όπως αυτή ισχύει για το εν λόγω έτος), και το διάστημα μετά τη λήξη του οποίου η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη. Συνολικά 260 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευθεί για το Μέτρο.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: 1) Αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (μόνο για φυσικά πρόσωπα), 2) Αντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τράπεζας, 3) Για την περίπτωση παράτασης του χρόνου ασφάλισης (άνω των 67 ετών), έγγραφο – βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου που πιστοποιεί και επιβεβαιώνει την εν λόγω παράταση. Η υποβολή τους δεν είναι απαραίτητη σε περίπτωση που έχουν ήδη υποβληθεί και καταχωριστεί ηλεκτρονικά στο πλαίσιο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης προγενέστερου έτους και δεν υπάρχουν μεταβολές.

Το θετικό είναι ότι έρχεται εβδοµάδα πιστώσεων, σταδιακά -κατά τα γνωστά- αρχής γενοµένης µε υπόλοιπα ενιαίας, συνδεδεµένων και Εθνικό Απόθεµα, για να ακολουθήσουν Νιτρικά και Βιολογικά.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη της διαδικασίας από την ερχόµενη Τρίτη, µε επικρατέστερη ηµέρα για το µεγαλύτερο µέρος των πιστώσεων της ενιαίας την Τετάρτη, και µέχρι το τέλος της εβδοµάδας να έχει κλείσει και η οφειλή που αφορά τα προγράµµατα, η πληρωµή για τα οποία θα «γραφτεί» στις 30 Ιουνίου, όπως ορίζει ο κοινοτικός κανονισµός, µε τους δικαιούχους ωστόσο να βλέπουν χρήµατα µία ή δύο ηµέρες µετά.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα πιστώθηκαν πληρωμ΄λες 17,3 εκατ. ευρώ σε 8.965 δικαιούχους, που αφορούν σε μεταφορικά νησιών, κομφούζιο και λοιπές ανειλημμένες υποχρεώσεις (ο πίνακας των πληρωμών όπως δημοσιεύτηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαθέσιμος εδώ).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.