ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Δικαιούχοι των πληρωμών είναι 503 και αφορούν επενδυτικά προγράμματα, το μέτρο των δασώσεων, νέους αγρότες, μεταφορικά νησιών Αιγαίου, ολοκληρωμένη διαχείριση καπνού, το πρόγραμμα leader κ.ά

Νέες πληρωμές ύψους 4,7 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Από τις 18/06/2020 έως τις 19/06/2020 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 4.798.948,78 € σε 503 δικαιούχους.

Δικαιούχοι των πληρωμών είναι 503 και αφορούν επενδυτικά προγράμματα, το μέτρο των δασώσεων, νέους αγρότες, μεταφορικά νησιών Αιγαίου, ολοκληρωμένη διαχείριση καπνού, το πρόγραμμα leader κ.ά

ΟΠΕΚΕΠΕ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – Εφάπαξ πληρωμή έως 7.000 ευρώ ανά πληττόμενο αγρότη εγκρίνουν Ευρωβουλή και κράτη μέλη

Υπερψήφισε η Ευρωβουλή το έκτακτο μέτρο στήριξης πληττόμενων αγροτών και μικρών αγροτικών επιχειρήσεων το βράδυ της Παρασκευής, που προβλέπει μια εφάπαξ πληρωμή 7.000 ευρώ ανά πληττόμενο αγρότη έως τις 30 Ιουνίου του 2021.

Πρόκειται για την αμφιλεγόμενη πρόταση της Κομισιόν, για ανακατανομή κονδυλίων από αδιάθετα ποσά Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΑΠ και όχι για φρέσκο χρήμα, όπως απαιτούν τέτοιου είδους έκτακτες καταστάσεις, η οποία αρχικά προέβλεπε το ποσό των 5.000 ευρώ ανά πληττόμενο αγρότη.

Κατά την επεξεργασία του μέτρου από την Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωβουλής, οι Ευρωβουλευτές αύξησαν το ποσό της μέγιστης χρηματοδότησης από τα 5.000 ευρώ στα 7.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι υπάρχει και ανεπίσημη συμφωνία σε επίπεδο κρατών μελών επί του θέματος, ενώ το μέτρο αναμένεται να επικυρωθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.