ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κυρίου Σταύρου Αραχωβίτη σήμερα 23 Οκτωβρίου, αναμένεται να καταβληθεί έκτακτη ενίσχυση κτηνοτρόφους της χώρας, μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η ενίσχυση αυτή στους κτηνοτρόφους, αναμένεται να προσεγγίσει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η ενίσχυση αυτή δίνεται προκειμένου να υποστηριχθεί ο κλάδος που λόγω των τιμών στο γάλα βρίσκεται σε δεινή θέση

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές: Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού

«Τα de minimis,αφορούν τους κτηνοτρόφους της ορεινής κτηνοτροφίας μειονοτικών και νησιωτικών περιοχών. Αυτή την ώρα είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου οι άνθρωποι να μπορέσουν να διατηρηθούν να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και αφετέρου να μπορέσουν να αποδώσουν τα υπόλοιπα μέτρα τα οποία σχεδιάζουμε έτσι ώστε να φέρουμε πραγματικά αποτελέσματα για το εισόδημά τους».

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ο υπουργός τόνισε προς τους κτηνοτρόφους τη βούληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, με στοχευμένα μέτρα και ανέπτυξε τα αμέσως επόμενα βήματα του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση:

– Πληρωμή κρατικών ενισχύσεων de minimis για ορεινούς, μειονεκτικούς και νησιωτικούς ποιμενικούς

– Δημόσια διαβούλευση της νέας υπό σύνταξη Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο/αφαίρεση άδειας επιχειρήσεων σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων

– Ποιοτική αναβάθμιση των ελέγχων στο φρέσκο γάλα και στη μεταποίηση γάλακτος και κρέατος

– Νόμο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς διαβούλευση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.