ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Ποιες είναι οι νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και πότε καταβάλλεται το κοινωνικό μέρισμα. Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ οίκον II.

Εξοικονομώ κατ’ οίκον II: -τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Τι πρέπει να προσέχουν οι ενδιαφερόμενοι

Δώδεκα είναι τα «σημεία – κλειδιά» που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ενδιαφερόμενοι για τη σωστή αίτηση στο πρόγραμμα

Εξοικονομώ κατ’ οίκον II: 1. Για τον υπολογισμό του ποσοστού επιχορήγησης χρησιμοποιούνται τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018. Η χρήση του ακινήτου ως κύρια κατοικία διασταυρώνεται από το Ε1 του φορολογικού έτους 2018.

Τα στοιχεία του ακινήτου διασταυρώνονται από τη δήλωση περιουσιολογίου Ε9.

Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να αναγράφεται στο Ε1, στο Ε9 και στην αναλυτική κατάσταση για μισθώματα ακίνητης περιουσίας Ε2.

Τα ποσά των εισοδημάτων καταχωρίζονται ακριβώς ως έχουν στο πεδίο «εισόδημα επιβολής εισφοράς» του πίνακα Γ2.

Για τους έγγαμους που υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, θα γίνει διασταύρωση και επομένως θα ληφθεί υπόψη το «οικογενειακό» εισόδημα.

Εξοικονομώ κατ’ οίκον II: Συγκεκριμένα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ανοίγει:

-τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας.

-την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ-opekepe: Ειδικότερα, σύµφωνα µε εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, γεωργοί, οι οποίοι διαφωνούν µε τον καθορισµό της επιλεξιµότητας του αγροτεµαχίου τους, έχουν το δικαίωµα υποβολής ένστασης επιλεξιµότητας και µετά τις 15-7-2019, προς τις αρµόδιες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

∆υνατότητα υποβολής ένστασης έχουν όσοι γεωργοί έχουν αγροτεµάχια που εµπίπτουν στον κωδικό 54101, των οποίων η προσδιορισθείσα έκταση είναι µικρότερη και εκτός ορίων ανοχής από την αντίστοιχη δηλωθείσα έκταση και δεν έχουν υποβάλλει ένσταση έως τις 15-7-2019.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.