ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορούν κυρίως ενισχύσεις στο πρόγραμμα φρούτων.

Σε νέες πληρωμές προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα.

Το ποσό των 1.575.929,07 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 31/07/2019 έως τις 01/08/2019 σε συνολικά 328.555 δικαιούχους.

Οι πληρωμές αφορούν κυρίως ενισχύσεις στο πρόγραμμα φρούτων.

Αποζημιώσεις

Ολοκληρωτική (100%) είναι η απώλεια παραγωγής λόγω καρπόπτωσης, στο 90% των αγροτεμαχίων με αμυγδαλιές στο Νομό Σερρών, σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγωγών Σερρών.

Ο σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να γίνει έλεγχος και καταγραφή της ζημιάς θεσμικά, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Όπως σημειώθηκε από τον Ι. Παπαδόπουλο, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι παραγωγοί 35 και 40 ευρώ το στρέμμα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και να μην έχουν πάρει ποτέ αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Η συμπερίληψη της ζημιάς στις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ μοιάζει βέβαια να είναι πιο πιθανή από την αποζημίωση ΕΛΓΑ και έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για αντιστάθμιση αδικιών.

Η αλλαγή στο κλίμα που εντείνεται με τα χρόνια όλο και περισσότερο, έχει αυξήσει κατά πολύ τις ζημιές και χρειάζεται πρόσθετο μεγάλο κεφάλαιο όπως φαίνεται, που να μπορεί να απορροφήσει το ρίσκο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.