ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Μεγάλος αριθμός αγροτών αναμένεται να περάσει Χριστούγεννα χωρίς χρήματα από τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ μιας και η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για το «ακατάσχετο» των 7.500 ευρώ ετησίως στις αγροτικές επιδοτήσεις αναμένεται να συζητηθεί από χθες Παρασκευή βράδυ έως και Σάββατο στη Βουλή.

Πολλοί αγρότες αναμένεται να περάσουν Χριστούγεννα χωρίς τα χρήματα μιας και δεν θα προλάβουν να λάβουν τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ενώ για όσους δικαιούχους αγρότες υφίστανται στα χέρια των τραπεζών (ως τρίτες) ενεργά κατασχετήρια επί των λογαριασμών πίστωσης, η απόδοση των σχετικών ποσών από τις τράπεζες, θα ολοκληρωθεί μετά την ψήφιση της προαναφερόμενης τροπολογίας και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Απαράδεκτη ήταν η εικόνα χιλιάδων αγροτών που μέσα στο κρύο συγκεντρώθηκαν στα ΑΤΜ των τραπεζών περιμένοντας να δουν τα χρήματα από πληρωμές.

Σε καμιά χώρα της ΕΕ δεν υπάρχουν τέτοιες εικόνες ντροπής που δείχνουν για ακόμη μια φορά ότι το κράτος δεν σέβεται τους Έλληνες φορολογούμενους.

Στη Βουλή υπήρξε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για τη βροχή των τροπολογιών στις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτικές επιδοτήσεις.

Αποχώρησαν ΚΚΕ και Ποτάμι (απείλησαν με αποχώρηση τα άλλα κόμματα) γιατί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προστέθηκαν 23 τροπολογίες, κάποιες από τις οποίες – όπως καταγγέλλουν – αποτελούν «πλυντήριο» για τη νομιμοποίηση δαπανών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.