ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Πληρωμές 2.575.207 ευρώ πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ με αποδέκτες 4.600 δικαιούχους. Διαβάστε αναλυτικά όλα τα νέα.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορούν κυρίως συνδεδεμένη ενίσχυση για το αιγοπρόβειο κρέας, ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι, καθεστώς βασικής ενίσχυσης, ανειλ. υποχρεώσεις Μ.112, αμπελοοινικά κ.α

Πληρωμές 2.575.207 ευρώ πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ με αποδέκτες 4.600 δικαιούχους.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ

Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί ντομάτας που έχασαν την παραγωγή τους από προσβολή του εντόμου τούτα, καθώς και να ληφθούν μέτρα για αποφυγή παρόμοιων φαινομένων ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Κατά τη συζήτηση της ερώτησης του βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι η tuta absoluta έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην καλλιέργεια ντομάτας και οι παραγωγοί έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση, αφού αδυνατούν να καλλιεργήσουν για την επόμενη περίοδο και λόγω του ότι είναι μεγάλες οι ζημιές, αλλά και λόγω του ότι δεν καλύφθηκαν από κανένα πρόγραμμα. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η παραγωγή τομάτας έχει μειωθεί δραματικά, αφού έχουν απογοητευτεί οι παραγωγοί, με συνέπεια να αυξάνονται οι εισαγωγές τομάτας και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να χρονοτριβεί άλλο.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ανέφερε επίσης πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν ήδη κάνει επιστημονική δουλειά με τεκμηριωμένες προτάσεις, αφού μέσα στο 2019 ο ΕΛΓΟ Δήμητρα διατύπωσε πρόταση για ένα καινοτόμο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας ντομάτας –θερμοκηπιακές καλλιέργειες- το οποίο όμως δεν έχει αποδεχτεί μέχρις ώρας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να το υλοποιήσει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.