ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Το ζωικό κεφάλαιο πρέπει να εξυγιανθεί, να βελτιωθεί και θα πρέπει και να οριοθετηθεί το κόστος παραγωγής ανά σύστημα. Οι νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι πληρωμές για απλή διατήρηση του ζωικού υλικού, έχουν μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή και θα πρέπει να συνδεθούν με την παραγωγικότητα των ζώων, αλλά και με την ενσωμάτωση καινοτομίας σε επίπεδο εκτροφής».

«Να προχωρήσει η πολιτεία σε αξιολόγηση των χρηματοδοτικών ροών για τα βοοειδή ελευθέρας βοσκής σε σχέση με τις επιπτώσεις τους στη κλιματική αλλαγή και στη διάβρωση του εδάφους των ορεινών βοσκοτόπων.

Αν πάμε και δούμε τους αριθμούς των βοοειδών και την παραγωγή κρέατός τους, θα απογοητευτούμε.

Είναι μια σκληρή απόφαση, αλλά αν μας ενδιαφέρει η κλιματική αλλαγή και να έχουμε και ένα καλό πρόσωπο στην Ευρώπη, είναι μια απόφαση που πρέπει να τη λάβουμε»

«Το να κλαιγόμαστε για τις τιμές κάθε ημέρα, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε. Θα πρέπει να ορίσουμε μια βάση, για το ποιο είναι το κόστος παραγωγής ανά σύστημα εκτροφής και με γνώμονα αυτό το κόστος να γίνει μια συμφωνία Κυρίων και με τον τομέα της μεταποίησης, ώστε όλοι να κερδίσουν.

Αυτό είναι το στοίχημα και σε αυτό το στοίχημα θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι, διότι διαφορετικά δεν θα υπάρχει κανένας σε δέκα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, υπενθυμίζοντας πως συνεπεία της κλιματικής αλλαγής η γαλακτοπαραγωγή θα μειωθεί έως 30% λόγω της θερμικής καταπόνησης, ενώ θα έχουμε ταυτόχρονα και μεταφορές ιών και ασθενειών που έως τώρα δεν είχαμε στη χώρα.

Σε πληρωμές 1.239.949,52 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 11/09/2019 έως τις 12/09/2019.

Το ποσό αφορά κυρίως δασικά, προώθηση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, ελαιουργικούς φορείς και βελτίωση παραγωγής και εμπορίας μελιού και απευθύνεται σε 124 δικαιούχους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.