ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Προβλήματα με τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη λανθασμένη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου σε 300.000 συνταξιούχους. Ποιες είναι οι νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21.

Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ-opekepe : Τα κονδύλια για το Μέτρο 13 για τις «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που δημοσιεύτηκε με αφορμή την πληρωμή της πρώτης δόσης της βασικής ενίσχυσης.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Τα κονδύλια που θα διατεθούν για την εξισωτική του 2019 υπολογίζονται σε 253 εκατ., αυξημένα κατά 13 εκατ. σε σχέση με την αρχική προκήρυξη, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση έγκρισης των κονδυλίων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ-opekepe : Υπενθυμίζεται ότι για το 2018 η πίστωση στους λογαριασμούς 332.479 δικαιούχων με την εξισωτική έτους 2018 είχε γίνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, ενώ φήμες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επαναληφθεί και φέτος η πληρωμή σε παρόμοια ημερομηνά μεταξύ 19 και 24 Δεκεμβρίου.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ-opekepe : Τα κονδύλια που θα διατεθούν για την εξισωτική του 2019 υπολογίζονται σε 253 εκατ., αυξημένα κατά 13 εκατ. σε σχέση με την αρχική προκήρυξη, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση έγκρισης των κονδυλίων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού 2019. Πληρωμή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης

Η πέμπτη δόση του 2019 αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και θα καταβληθεί στις 25 Νοεμβρίου 2019

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Το ΕΝΔΙΣΥ καλεί τους συνταξιούχους που έπαιρναν επικουρικές συντάξεις από τα συγκεκριμένα Ταμεία πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου να έρθουν στο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, έχοντας μαζί τους τις δύο αποφάσεις κύριας και επικουρικής σύνταξης, καθώς και τα ενημερωτικά σημειώματα του Μαΐου του 2016 και του Σεπτεμβρίου του 2016, ώστε να υπολογιστούν πόσα χρήματα έχασαν παράνομα από την 1η Ιουνίου 2016 έως και σήμερα.

Επισημαίνεται ότι το θέμα αυτό δεν έχει ουδεμία σχέση με τις περικοπές (και τα αναδρομικά που θα δοθούν μαζί με τις αυξήσεις) που έγιναν σε όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ.

Οσον αφορά τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων για όσους είχαν περικοπές άνω των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής), την ημερομηνία που θα ψηφιστεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος (εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί τον Ιανουάριο 2020), θα γίνει από το ΕΤΕΑΕΠ η τρέχουσα καταβολή των νέων αυξημένων επικουρικών και θα ακολουθήσει και η αναδρομική καταβολή (από 4/10/2019) χωρίς να απαιτείται η προσφυγή σε δικηγόρους και σε αγωγές.

Οι αυξήσεις (και φυσικά τα αναδρομικά) αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις επικουρικές συντάξεις που είχαν υποστεί μείωση – λόγω του ορίου των 1.300 ευρώ ως αθροίσματος κύριας και επικουρικής.

Οι αυξήσεις στις επικουρικές «μετράνε» από 4 Οκτωβρίου 2019 και μετά (όταν δηλαδή δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ).

Η λύση που επιλέγεται μετά την απόφαση του ΣτΕ οδηγεί σε μεσοσταθμική αύξηση ύψους 52,5 ευρώ τον μήνα για 465.112 συνταξιούχους.

Επικουρικές συντάξεις αναδρομικά : Το ΕΚΑΣ

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη (με τη σύνταξη Δεκεμβρίου) θα δοθεί για τελευταία φορά σε χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων). Το επίδομα από 1-1-2020 καταργείται.

Πρόκειται για μία ακόμα περικοπή που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ), με τον οποίο ισοπεδώθηκαν επίσης οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), τα εφάπαξ, τα μερίσματα, ενώ κόπηκαν ακόμα και οι αναπηρικές συντάξεις.

Επικουρικές συντάξεις αναδρομικά : Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΑΣ πρωτοεφαρμόστηκε το 1996 ως προνοιακή παροχή σε χαμηλοσυνταξιούχους και το 2015 μπήκε στο μάτι των δανειστών, οι οποίοι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το τρίτο Μνημόνιο απαίτησαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργησή του.

Οπως τονίζει η ΕΝΥΠΕΚΚ, περίπου 2,5 δισ. ευρώ έχασαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι την περίοδο 2015-2019! Σε 1.200.000 ανέρχονται οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη (γήρατος – αναπηρίας – θανάτου) κάτω των 700 ευρώ μεικτά!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.