ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Νέες πληρωμές δρομολογούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που συγκεκριμένα θα αφορούν την καταβολή ενισχύσεων de minimis σε μεταποιητικές επιχειρήσεις κρέατος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων απόφαση που έλαβε ΦΕΚ στις 3 Οκτωβρίου και σκοπός είναι η θέσπιση του «απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 1407/2013 της Επιτροπής σε επιχειρήσεις μεταποίησης κρέατος στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Το συνολικό ποσό για τις πληρωμές των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που δύναται να χορηγηθεί σε μια ενιαία επιχείρηση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ σε περίοδο τριών οικονομικών ετών υπολογιζόμενη σε κυλιόμενη βάση», αναφέρεται επίσης σε αυτήν.

Μάλιστα, στη διαύγεια έχει δημοσιευθεί και εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπερ σημαίνει ότι οι πληρωμές είναι κοντά.

Λεπτομέρειες πάντως για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν de minimis δεν υπάρχουν, αν και γίνεται λόγος για μονάδες αγροτικών συνεταιρισμών ή επιχειρήσεις, «στις οποίες συμμετέχουν αγροτικοί συνεταιρισμοί με ποσοστό μεγαλύτερο του 65% του κεφαλαίου τους και δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης κρέατος».

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές 2018: Ανεπιτυχής η προσπάθεια επικοινωνίας με ΟΠΕΚΕΠΕ

Έγιναν επανειλημμένα προσπάθειες για επικοινωνία για τις πληρωμές με τον ΟΠΕΚΕΠΕ έτσι ώστε να συζητηθούν λεπτομέρειες επί του θέματος, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την κλιματική αλλαγή κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κανένα εισόδημα φέτος, αλλά de minimis δεν φαίνονται στον κοντινό… ορίζοντα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.