ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Νέες πληρωμές έρχονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και έχουν να κάνουν με την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 8,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς καπνού ποικιλίας «Μπασμά». Παρότι όμως ανακοινώθηκε το ύψος των ενισχύσεων ανά στρέμμα, δεν έγινε γνωστό πότε θα γίνει η πληρωμή. Διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια.

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές – Ανακοίνωση του Υπουργείου για τα ποσά

65 ευρώ ανά στρέμμα για Δράμα και Σέρρες, με ποσοστό ζημιάς άνω του 35%.

100 ευρώ ανά στρέμμα για Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα, με ποσοστό ζημιάς άνω του 55%

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Θα πρέπει να τονιστεί ότι εξαντλήθηκε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε το συνολικό ποσό να διαμορφωθεί στα 8,2 εκατ. ευρώ. Δεσμεύθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από επίμονες προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθούν οι καλλιεργητές που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό, λόγω προσβολής των φυτειών καπνού από συνδυασμό παθογόνων αιτιών, που δεν καλύπτει ο ασφαλιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ»

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές – De minimis

η απόφαση για de minimis στους παραγωγούς καπνού έρχεται μετά την αντίστοιχη για έκτακτες εθνικές ενισχύσεις στους αιγοπροβατοτρόφους (42 εκατ. ευρώ).

Στην περίπτωση αυτή επιλέξιμοι θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιγοπροβατοτρόφοι όλων των περιοχών, με 20 ζώα και άνω, εφόσον έχουν παραδώσει γάλα. Η ενίσχυση δίνεται για τα θηλυκά αιγοπρόβατα άνω του 1 έτους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.