ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Στο διάστημα μεταξύ 18 και 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να εξοφληθούν οι ακόλουθες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - εξισωτική αποζηµίωση, ενιαία ενίσχυση και de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους φέρνει η επόµενη εβδοµάδα, 18 µε 21 ∆εκεµβρίου αφού αναμένεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ολοκληρώσει τους απαραίτητους διασταυρωτικούς ελέγχους, µε εντολή από την πλατεία Βάθη, προκειµένου να τρέξουν οι παραπάνω πιστώσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Στις 18 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ µε την εξόφληση του τσεκ από την Τρίτη 18 του µήνα και την εξισωτική να πιστώνεται την Παρασκευή στις 21. Κάπου µέσα στην ίδια εβδοµάδα θα µπουν και τα περίπου 42 εκατ. ευρώ για τις ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας στους κτηνοτρόφους λόγω των χαµηλών τιµών στο γάλα.

Βασική εκκρεμότητα είναι η καταβολή των χρημάτων για το εθνικό απόθεμα αφού οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως θα µπει ως το τέλος του χρόνου, αλλιώς αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε θα πάει για τον Ιανουάριο.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές: Το ζήτημα με βασικούς χάρτες

Παραµένει δυστυχώς η αναντιστοιχία µε τους κυρωµένους δασικούς χάρτες, στη βάση των οποίων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης, χωρίς όµως ιδιαίτερο αποτέλεσµα ενώ το Υπουργείο μεριμνά έτσι ώστε οι απώλειες στις ενισχύσεις να είναι όσο το δυνατόν µικρότερες και σε λιγότερους δικαιούχους, αλλά την ίδια ώρα ούτε οι δασικοί χάρτες αλλάζουν ούτε τα συστήµατα του ΟΠΕΚΕΠΕ µπορούν να αφοµοιώσουν τα νέα δεδοµένα.

Να σημειωθεί εδώ ότι από αύριο Τρίτη 11 Δεκεμβρίου αναµένεται να ξεκινήσει ο διοικητικός έλεγχος σχετικά µε την εξισωτική αποζηµίωση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.